Плям, як не було: як видалити сліди від тонального крему з одягу

Читать на русском
Автор
620
Як прибрати плями від тонального
Як прибрати плями від тонального. Фото freepik.com

Сліди від тонального на одязі — не проблема, якщо знати, як їх видалити

Плями від тонального крему, що залишаються на одязі, важко відіпрати. Іноді навіть здається, що річ, яка забруднилася цим косметичним засобом, легше викинути. Найчастіше такі плями з’являються на комірі. Раніше ми писали, як приготувати натуральний відбілювач, а тепер ділимося, як позбавитися від слідів тонального крему на одязі.

Серед цих способів — є ті, які не передбачають прання речей. Про це пише Главред.

Як видалити плями від тонального крему з одягу

  • Якщо пляма від тонально з’явилася кілька хвилин тому, то достатньо буде натерти її ватним диском, змоченим у міцелярній воді. Однак якщо текстура вашого крему щільна, то цей спосіб не допоможе.
  • Якщо ви поставили пляму на синтетичному одязі і вона свіжа, вам знадобиться плямовивідник. В ньому треба замочити річ і залишити на 5-6 годин. Вода повинна бути гарячою. Після цього треба просто випрати забруднену річ.
  • Ще один полягає у використанні нашатирного спирту. Його треба нанести на пляму і залишити на 5-7 хвилин. Після цього — засипати проблемне місце содою і ретельно випрати місце з плямою.

Як відіпрати плями від тонального з бавовняного і шерстяного одягу

Це зробити найважче, однак не неможливо. Спочатку треба нанести на брудне місце плямовивідник і зачекати 15 хвилин. Далі треба прополоскати річ в гарячій воді і випрати з господарським милом. Цей процес треба продовжувати аж поки пляма не зникне.

Як видалити плями від тонального з хутра і цупкої тканини

В цьому вам допоможе медичний спирт. В цій речовині треба змочити ватний диск і натерти проблемне місце. Терти треба доти, доки пляма не зникне.

Раніше "Телеграф" розповідав, як очистити диван від плям. Ми поділилися дієвими лайфхаками.