Замість вінегрету і нудних закусок: смачний і яскравий салат-намазка до святкового столу
- Автор
- Дата публікації
- Автор
Ця закуска відмінно смакує
Ми ділились рецептом апетитних мініатюрних піц. Тепер розповідаємо, як приготувати дуже смачний і ситний салатик із буряка з чорносливом та волоськими горіхами.
Він відмінно пасує на щодень, як перекус, і на святковий стіл. Готується дуже швидко та має вишуканий смак. Рецептом салату поділились на порталі "1 хвилина".
Інгредієнти:
- 400 г буряка;
- 100 г чорносливу;
- 60 г волоських горіхів;
- 2 зубчики часнику;
- 1 дрібка чорного меленого перцю;
- 1 дрібка солі;
- 3 ст. л. майонезу;
- 2 ст. л. сметани.
Спосіб приготування:
- Ретельно вимиваємо буряк зі щіткою, обсушуємо і загортаємо у фольгу. Розігріваємо духовку до 180 градусів і ставимо буряк випікатися.
- Випікаємо буряк протягом години, або трохи довше, якщо він великий. Охолоджуємо буряк, очищаємо його і натираємо на тертці з великими отворами.
- Промиваємо чорнослив, даємо йому обсохнути і нарізаємо дрібними шматочками. Дрібно нарізаємо волоські горіхи ножем.
- Змішуємо в мисочці сметану та майонез, щоб приготувати заправку. Очищаємо зубчики часнику і пропускаємо їх через прес.
- З'єднуємо в салатнику буряк, чорнослив, горіхи, часник, солимо, перчимо і перемішуємо. Поливаємо салат заправкою і ще раз ретельно перемішуємо.
- Для святкової подачі миємо та сушимо листя салату, викладаємо на таріль та ставимо кулінарне кільце.
- Заповнюємо кільце салатом з буряка та ставимо салат в холодильник на 30 хвилин. Обережно знімаємо кільце. Прикрашаємо салат.
Салатик смачний і соковитий. А якщо додати до нього куряче філе, запечене разом із буряком, салат перетвориться із закуски в основну страву. Також ми ділились рецептом апетитного та соковитого салату.