Замість вінегрету і нудних закусок: смачний і яскравий салат-намазка до святкового столу

Автор
Ну дуже апетитний салатик
Ну дуже апетитний салатик. Фото Файні рецепти

Ця закуска відмінно смакує

Ми ділились рецептом апетитних мініатюрних піц. Тепер розповідаємо, як приготувати дуже смачний і ситний салатик із буряка з чорносливом та волоськими горіхами.

Він відмінно пасує на щодень, як перекус, і на святковий стіл. Готується дуже швидко та має вишуканий смак. Рецептом салату поділились на порталі "1 хвилина".

Інгредієнти:

  • 400 г буряка;
  • 100 г чорносливу;
  • 60 г волоських горіхів;
  • 2 зубчики часнику;
  • 1 дрібка чорного меленого перцю;
  • 1 дрібка солі;
  • 3 ст. л. майонезу;
  • 2 ст. л. сметани.

Спосіб приготування:

  1. Ретельно вимиваємо буряк зі щіткою, обсушуємо і загортаємо у фольгу. Розігріваємо духовку до 180 градусів і ставимо буряк випікатися.
  2. Випікаємо буряк протягом години, або трохи довше, якщо він великий. Охолоджуємо буряк, очищаємо його і натираємо на тертці з великими отворами.
  3. Промиваємо чорнослив, даємо йому обсохнути і нарізаємо дрібними шматочками. Дрібно нарізаємо волоські горіхи ножем.
  4. Змішуємо в мисочці сметану та майонез, щоб приготувати заправку. Очищаємо зубчики часнику і пропускаємо їх через прес.
  5. З'єднуємо в салатнику буряк, чорнослив, горіхи, часник, солимо, перчимо і перемішуємо. Поливаємо салат заправкою і ще раз ретельно перемішуємо.
  6. Для святкової подачі миємо та сушимо листя салату, викладаємо на таріль та ставимо кулінарне кільце.
  7. Заповнюємо кільце салатом з буряка та ставимо салат в холодильник на 30 хвилин. Обережно знімаємо кільце. Прикрашаємо салат.

Салатик смачний і соковитий. А якщо додати до нього куряче філе, запечене разом із буряком, салат перетвориться із закуски в основну страву. Також ми ділились рецептом апетитного та соковитого салату.