Як правильно мити пензлі для макіяжу: чи можна користуватися звичайним милом

Читать на русском
Автор
Як часто треба очищувати пензлі для макіяжу
Як часто треба очищувати пензлі для макіяжу. Фото Freepik

Простий метод, який не забере багато вашого часу

Зараз, мабуть, кожна дівчина користується косметикою. Однак пензлі, якими наноситься макіяж, часто забувають помити і не знають, як часто це потрібно робити, щоб не нашкодити своїй шкірі. Раніше ми писали, як підібрати тональний крем, а тепер ділимося, чим і як очищувати пензлі для макіяжу.

Брудні спонжі й пензлі — це не гігієнічно і користуючись ними, ви спричиняєте висипання по всій шкірі обличчя. Про це пише Апостроф.

Як часто треба мити спонжі та пензлі для макіяжу

Для того, аби в інструментах для нанесення косметики не збиралося багато бактерій, очищувати їх краще кожні 7-10 днів. Навіть якщо є пензлі, якими ви не користуєтеся часто, мити їх потрібно, адже на них осідає пил.

Як правильно мити пензлі для макіяжу

Для початку ворс треба змочити у теплій воді. Важливо не мочити ручку пензлика, адже так може розчинитися клей і зіпсуватися інструмент.

У невеличкій посудині робимо піну з шампуню. Занурюємо туди пензлик і "масажуємо" його пальцями або спеціальним інструментом з силікону.

Очищуємо ворс доти, доки з нього не почне витікати чиста вода. Після цього промиваємо під теплим струменем пензлик. Краще не використовувати звичайне мило для пензлів, адже воно може нашкодити ворсові.

Як сушити пензлі

Коли пензлик ще повністю мокрий, його треба промокнути паперовим рушником. Після цього — розмістити на рушник з мікрофібри так, щоб ворсинки не куйовдились.

Раніше "Телеграф" розповідав, як замаскувати синці під очима за допомогою косметики. Ми поділилися, який консилер для цього підійде.