Меблі будуть виглядати краще за нові: проверніть один трюк з кавою

Читать на русском
Автор
Освіжити дерево дуже просто
Освіжити дерево дуже просто. Фото Фото: Pexels, колаж "Телеграф"

Чищення дерев’яних меблів неправильними засобами може пошкодити текстуру

Дерев’яні меблі потребують особливого догляду. Якщо ви хочете, щоб вони тривалий час зберігали свій показний вигляд, часто не слід чистити їх сильними хімічними речовинами, які можуть пошкодити текстуру дерева. Краще використовувати альтернативні натуральні продукти.

Дерев’яні столи та стільці можна протирати ганчіркою, змоченою сумішшю оцту та холодної води. Тим самим вдасться видалити жир із меблів. Освіжити дерев’яні поверхні та відновити їх колір допоможе каві.

Як очистити та оновити дерев’яні меблі

Якщо ваші дерев’яні меблі потьмяніли, спробуйте протерти їх тканиною, змоченою кавою, рекомендує ТОР. Заваріть чашку кави, зачекайте кілька хвилин, щоб вона охолола, і нанесіть трохи напою на поверхню старого столу або старої шафи. Кава природним чином освіжить деревину, трохи затемніть її та поверне теплий відтінок.

Іноді для догляду за деревом варто використовувати піну для гоління. Засіб швидко позбавить дрібних плям на поверхні столу або стільця.

Також можна протирати деревину сумішшю лимонного соку та оливкової олії, в пропорціях 1:1. Це допоможе швидко надати красивого блиску та свіжого аромату дерев’яним меблям.

Після кожного очищення потрібно обов’язково покривати дерев’яні поверхні воском. І в цьому випадку можна обійтися без покупних засобів. Достатньо використовувати бджолиний віск. Просто нанесіть невелику кількість засобу на м’яку тканину та протріть поверхню меблів. Таким чином ви швидко покращите зовнішній вигляд предметів та захистите їх від вологи та інших несприятливих факторів.

Раніше ми розповідали, як прибрати кухню за лічені хвилини. Правильний порядок дій допоможе швидко навести лад перед приходом гостей.