Як часто чистити чайник від вапняного нальоту: не всі знають

Читать на русском
Автор
7874
Ніхто не хоче, щоб у його чаї плавав накип
Ніхто не хоче, щоб у його чаї плавав накип. Фото Freepik

Стояча вода сприяє утворенню вапняного нальоту

Чайники, що часто використовуються в побуті, вимагають регулярного очищення від накипу. Шкідливі для смаку води, білі відкладення можуть знизити ефективність нагрівальних елементів, змушуючи їх працювати старанніше та споживати більше енергії. Це, своєю чергою, позначиться на вашому рахунку за електроенергію.

Накип у чайнику — поширена проблема у місцевостях із жорсткою водою через підвищену концентрацію магнію та кальцію, що призводить до утворення відкладів вапняного нальоту, пише Express. Особливо помітним є утворення білого осаду на поверхні нержавіючої сталі.

Як часто потрібно видаляти вапняний наліт із чайника

Рекомендується регулярно проводити процес очищення, приблизно раз на місяць, залежно від частоти використання чайника. Важливо не залишати воду в чайнику після його використання, оскільки це також сприяє утворенню вапняних відкладень.

Раніше ми писали, що щодо чайників можна досягти серйозної економії на квитанціях. Раніше "Телеграф" розповідав, чому небажано кип’ятити повний чайник води.