Голуби не наблизяться до вашого балкона: прості та доступні засоби від птахів

Читать на русском
Автор
38134
Птахи більше не докучатимуть Новина оновлена 26 лютого 2024, 14:09
Птахи більше не докучатимуть. Фото Pexels

Спробуйте гуманні методи боротьби з набридливими голубами

Голуби люблять сидіти на карнизах та балконах. Може здатися, що вони не завдають жодної шкоди, але насправді птахи залишають по собі екскременти, які дуже важко прибрати. Крім того, голуби є переносниками паразитів.

Як і у випадку з мишами, голубів можна вигнати з балкона гуманними методами. Homes and gardens радить використовувати кілька засобів у комплексі, щоб впливати на зір та нюх птахів.

Як позбутися голубів на балконі

  1. Видаліть джерело їжі для птахів. Як і у разі звільнення від мурах, необхідно видалити потенційні джерела їжі для птахів. Не зберігайте продукти у відкритій тарі.
  2. Приберіть гніздо, якщо голуби звили його на балконі або поруч з ним. Один з найефективніших способів гуманного позбавлення голубів — залишити їх без місця для приземлення та сідала.

3. Розвісьте на балконі компакт-диски та дзеркала. Поверхня цих предметів відображатиме сонячне проміння і впливатиме на птахів.

4. Аромати. Існує безліч ароматів, які відлякують голубів. Вони не люблять такі спеції як перець чилі та кориця. Цитронелла та олія перцевої м’яти також є ароматами, які не люблять голуби.

Раніше "Телеграф" розповідав, які речі потрібно терміново забрати з балкона. Вони не лише займають простір, а й можуть бути небезпечними.