Вогонь, вода та інші народні способи, як відрізнити натуральну шкіру від шкірозамінника

Читать на русском
Автор
1940
Є кілька способів відрізнити натуральну шкіру
Є кілька способів відрізнити натуральну шкіру. Фото Freepik

Дізнайтесь, як відрізнити натуральну шкіру від штучної

Шкіряні вироби, будь то взуття, сумки або верхній одяг завжди якісніші і служать набагато довше шкірозамінника. Однак і коштують суттєво дорожче. Тому, коли вирішили придбати дорогу річ, потрібно розбиратися, як відрізнити справжню шкіру, щоб не отримати шкірозамінника за великі гроші.

Є кілька простих народних способів, як відрізнити справжню шкіру від замінників, пише ТСН. Перевірити справжність виробу деякими способами можна навіть при покупці, а іншими – вдома.

Як відрізнити шкіру від замінника

При купівлі шкіряних речей потрібно звертати увагу насамперед на ціну, назву матеріалу та бирку. Ціна говорить сама за себе — якщо взуття чи сумка із справжньої шкіри, воно не може бути надто дешевим. Назва матеріалу не повинна бути щось на зразок "екошкіра", "веганшкіра" або "регенерована шкіра". Все це хитрощі маркетологів. Виробник точно вказує матеріал — "натуральна шкіра" на етикетці. Також зверніть увагу на бирки, часто до них виробники прикріплюють невеликий зразок матеріалу, з якого зроблено одяг чи взуття

Народні засоби перевірки шкіри

Зверніть увагу на запах. Натуральна шкіра відрізнятиметься приємним ароматом, який складно зімітувати. Тоді як замінники можуть віддавати пластиком, гумою, вінілом чи взагалі нічим не пахнути.

Також слід дивитися на рельєф виробу. Натуральна шкіра має невеликі пори та зморшки, злегка блищить. Тоді як штучна хоч і блищить, але текстура зазвичай рівна та гладка.

Крім того, дивіться на еластичність виробу. Натуральна шкіра еластичніша, легко піддається згинанню і не залишає заломів і складок, із замінниками такий фокус не пройде без сліду.

Перевірка водою може бути дуже результативною. Якщо залишити кілька крапель води на шкірі, вона її вбере та потемніє, а замінники на воду просто не відреагують.

Ще один народний спосіб перевірки натуральної шкіри – вогонь. Якщо, наприклад запальничкою, підігріти шкіряний виріб, воно не постраждає, а замінники почнуть плавитися і смердіти горілим.

Раніше "Телеграф" розповідав, як відрізнити червону ікру від підробки. Щоб не викинути гроші даремно, потрібно знати кілька важливих правил.