Топ-5 фільмів, які запалять вашу душу: знайдіть натхнення в кращих історіях кінематографу

Читать на русском
Автор
13702
Кадр із фільму "Мільйонер з нетрів"
Кадр із фільму "Мільйонер з нетрів". Фото mubi.com

Фільми, які запалять у вас іскру

Життя буває складним, і іноді нам всім потрібна трохи мотивації, щоб йти вперед. Коли ви відчуваєте себе втраченими або без натхнення, перегляд фільму може стати чудовим способом підняти настрій і зарядитися позитивом.

Ось список з 5 фільмів з високим рейтингом, які допоможуть вам знайти натхнення.

Поки не зіграв в ящик (2007)

IMDb: 7.4

У центрі сюжету — двоє невиліковних хворих на рак, які бажають перед смертю виконати всі бажання зі складеного ними списку. Один із них, Картер Чемберс, звичайний механік, а другий, Едвард Коул, мільярдер, який володіє кількома медичними установами. Вони подорожують світом, відвідуючи єгипетські піраміди, Тадж-Махал, Велику Китайську стіну, Гімалаї і поступово викреслюють пункт за пунктом зі свого списку.

Поки не зіграв в ящик (2007)

У гонитві за щастям (2006)

IMDb: 8.0

Фільм заснований на реальних подіях. Кріс Гарднер — батько-одинак, який виховує п’ятирічного сина. Працюючи продавцем денситометрів, він не може сплатити за квартиру, і їх виселяють. Опинившись на вулиці, але не бажаючи здаватися, Кріс влаштовується фахівцем в брокерську компанію.

У гонитві за щастям (2006)

Одержимість (2014)

IMDb: 8.5

Ендрю Нейман — 19-річний студент нью-йоркської консерваторії Шаффер, барабанщик. Він упорно тренується, прагнучи досягти професіональних висот, як його кумир Бадді Річ. Та ось йому щастить і його бере в учні Теренс Флетчер — відомий своїм безжалісним і жорстким характером диригент, готовий на все заради результату Ендрю.

Одержимість (2014)

Соціальна мережа (2010)

IMDb: 7.8

Фільм розповідає про створення соціальної мережі Facebook. Головний герой, студент Гарварда Марк Цукерберг, створює сайт, який швидко стає популярним. Однак успіх приносить йому не тільки славу, але й проблеми: він опиняється в центрі судових позовів від близнюків Вінклевос, які вважають, що Цукерберг вкрав їхню ідею, і від співзасновника Facebook, який був витіснений з бізнесу.

Соціальна мережа (2010)

Мільйонер з нетрів (2008)

IMDb: 8.0

Драма режисера Денні Бойла, яка розповідає про життя 18-річного сироти Джамаля Маліка, який виріс у нетрях Мумбая. Джамаль потрапляє на телешоу "Хто хоче стати мільйонером?" і знаходиться за крок від виграшу 20 мільйонів рупій. Його важке життя у минулому, якимось дивним чином допомогає йому відповісти на питання телевікторини.

"Телеграф" раніше опублікував матеріали про 5 зимових хорорів, від яких замерзне кров у жилах. Окрім цього, вам може сподобатися підбірка фільмів жахів, які назавжди залишаться в голові.