5 зимових хорорів, від яких замерзне кров у жилах – від загадкових снігових пустель до льодових вампірів

Читать на русском
Автор
1588
Зимова ніч криє не лише холод, але й невидиму загрозу (фото створене з допомогою ШІ)
Зимова ніч криє не лише холод, але й невидиму загрозу (фото створене з допомогою ШІ). Фото Телеграф

Мороз буде по шкірі

Зима – час, коли дні стають коротшими, а ночі довшими і темнішими, створюючи ідеальний фон для хорорів. Від засніжених лісів до морозних містечок, ці п'ять фільмів жахів занурюють глядачів у світ, де зима не просто фон, а ключовий елемент жаху.

Щось (1982)

IMDb: 8.2

Американські дослідники виявляють в Антарктиді залишене місце норвезької експедиції. Норвежці виявили уламки космічного корабля і після дегеляції своєї знахідки таємничо загинули. Єдиним вцілілим був собака. Науковцям належить стикнутися з непізнаним, страшним жахом. Отримавши виклик, відірвані від цивілізації полярники зіштовхуються з інопланетним монстром, який прокинувся після довгого сну в льодах, невблаганною істотою, яка пробудилася та зголодніла.

Щось (1982)

Впусти мене (2010)

IMDb: 7.1

1983 року в Лос-Аламосі 12-річний Оуен терпить знущання хуліганів у школі, але не ризикує розповідати про це мамі, яка розлучається з чоловіком. У сусідню квартиру заселяється сім'я з батька і доньки, які здаються йому дивними. Він знайомиться з ровесницею, Еббі, вечорами спілкуючись із нею через стіну за допомогою азбуки Морзе, і незабаром обидва стають нерозлучними друзями. Незважаючи на тендітний зовнішній вигляд, дівчинка обіцяє розібратися зі шкільними задирами. Підліток їй не вірить, не підозрюючи, що подружився зі справжнім вампіром.

Впусти мене (2010)

Таємниця перевалу Дятлова (2013)

IMDb: 5.7

Холлі Кінг, яка ще навчається на психолога в університеті, вибирає для своєї курсової роботи загадковий випадок, який вона дізналася з телепередачі. Цей інцидент трапився в 1959 році на Північному Уралі, коли ціла група радянських туристів під керівництвом Ігоря Дятлова зникла під загадкових обставин. Її друг, студент-режисер Дженсон, також цікавиться цією історією і пропонує Холлі зняти документальний фільм. Вони формують невелику групу і вирушають на Північний Урал, щоб пройти тим самим маршрутом, що й зниклі туристи у 1959 році.

Таємниця перевалу Дятлова (2013)

Біла мла (2009)

IMDb: 5.5

За три дні до евакуації з Антарктиди, помічниця федерального маршала Керрі Стетко прибуває на полярну станцію. Її чекає полярна ніч, під час якої всі мають покинути базу. Однак, несподівано з'являється звістка про виявлення тіла геолога з сусідньої станції, і стає ясно, що причиною його смерті стало вбивство. Тепер на плечах Керрі лежить завдання розкрити цей злочин, і вона має на це всього три дні.

Біла мла (2009)

30 днів ночі (2007)

IMDb: 6.6

Містечко Берроу на Алясці опиняється у повній темряві, яка триватиме 30 днів. Арктична ніч є звичним явищем для цього регіону. Проте шериф Олсон починає підозрювати, що цей місяць може стати фатальним для його жителів. Як виявляється, вампіри планують своє криваве полювання.

30 днів ночі (2007)

"Телеграф" раніше опублікував матеріали про 7 фільмів про холодну зиму — від катаклізмів до виживання. Окрім цього, вам може сподобатися підбірка фільмів жахів, які назавжди залишаться в голові.