Топ українських фільмів, які здобули перемогу на кінофестивалях у 2023 році

Читать на русском
Автор
Кадр з фільму "Памфір"
Кадр з фільму "Памфір". Фото Телеграф

Ми підкажемо, які фільми вразили кінокритиків на міжнародних кінофестивалях.

Незважаючи на жорстоку війну та складні обставини, український кінематограф не здається, а навпаки, продовжує дивувати та вражати світ. Українські режисери створюють глибокі та емоційні фільми, які здобувають перемоги на міжнародних кінофестивалях.

Пропонуємо і вам доторкнути до світу українського кіномистецтва. Про це пише 24 tv.ua.

1. "Назавжди-Назавжди": перемога на Film Festival Cottbus

Фільм Анни Бурячкової здобув головний приз у основному конкурсі фестивалю. Стрічка розповідає про витривалість та кохання, стид та безтурботність, волю та залежність від власного тіла.

2. "Ля Палісіада": тріумф на Torino Film Festival

Дебютна робота Філіпа Сотниченка отримала приз за найкращий фільм. Журі відзначило "широкі можливості режисерського вираження" та "абсолютний рівень майстерності".

3. "20 днів у Маріуполі" та "Памфір": перемоги у Клівленді

Документальний фільм про блокаду Маріуполя здобув перемогу в категорії "Standing Up", де змагаються стрічки про важливі суспільні події та боротьбу за справедливість. "Памфір" переміг у категорії "Фільми з Центральної та Східної Європи".

Трейлер до фільму " Памфір"
Трейлер до фільму "20 днів у Маріуполі"

4. "Фотофобія": кращий документальний фільм у Варшаві

Ця словацько-чесько-українська копродукція розповідає про українські родини, які ховалися в тунелях харківського метро під час російських бомбардувань. Фільм отримав приз за найкращий повнометражний документальний твір.

9 українських фільмів на Варшавському кінофестивалі

На 39-му Варшавському міжнародному кінофестивалі було представлено 9 українських стрічок. Це свідчить про зростаючий інтерес до українського кінематографу та його визнання на світовому рівні.

Українське кіно живе, бореться та перемагає!

Підтримайте українських кінематографістів, дивіться їхні фільми та поширюйте інформацію про них.

Раніше "Телеграф" розповідав, про топ-5 кращих фільмів за рейтингом IMDb. Окрім цього, вас може зацікавити 3 фільми, які покажуть вам, що немає нічого неможливого.