Готуємо моті: японський десерт, який закохує в себе з першого шматочка

Читать на русском
Автор

Смачні моті за 20 хвилин

Моті — це традиційний японський десерт, який можна легко приготувати вдома. Моті роблять з клейкого рисового борошна, яке при тривалому розтиранні набуває солодкого смаку. З нього формують тонке тісто, в середину якого поміщають начинку, наприклад сир з вершками та ягоди, і запечатують по краях.

Для приготування потрібно всього 20 хвилин, інформує портал elle.ua.

Щоб зробити моті вдома, знадобиться:

Складові:

  • 100 г клейкого рисового борошна
  • 220 г води
  • 100 г цукру
  • 50 г сиру та 50 г вершків для начинки
  • Ягоди або фрукти для начинки
  • Кукурудзяний крохмаль

Приготування

1. Начинка:

  • Збийте холодні вершки з вершковим сиром до стійких піків (консистенція збитих білків, коли вони утримують форму і не розтікаються).
  • Перекладіть суміш у кондитерський мішок і відкладіть.
  • Подрібніть фрукти на невеликі кубики або підготуйте ягоди.

2. Тісто:

  • Змішайте цукор, борошно та воду в чаші.
  • Накрийте харчовою плівкою і поставте в мікрохвильовку (потужність не менше 800 Вт) на 2 хвилини.
  • Дістаньте, перемішайте і поставте ще на 1 хвилину.
  • Тісто має бути без рідини та дуже липким.

3. Формування моті:

  • Висипте кукурудзяний крохмаль на робочу поверхню.
  • Добре обмажте руки та тісто крохмалем.
  • Увага: тісто дуже гаряче!
  • Швидко розтягніть тісто руками або качалкою в пласт товщиною 2-3 мм.
  • Виріжте кружельця діаметром 9-10 см.
  • Відсадіть на кружельця крем з кондитерського мішка.
  • Додайте фрукти/ягоди.
  • Обережно склейте краї тіста.

4. Завершення:

  • Притрусіть моті крохмалем через сито.
  • Поставте в холодильник на 30-40 хвилин.
  • Заваріть ароматний чай і насолоджуйтесь цим неймовірним десертом!

Поради:

  • Замість фруктів/ягід можна використовувати ванільний крем, шоколадну пасту.
  • Зберігайте моті в холодильнику не більше 24 годин.

А на обід можна приготувати крабовий салат. Або італійську піцу, як готують у Неаполі.