Готуємо моті: японський десерт, який закохує в себе з першого шматочка
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 2783
Смачні моті за 20 хвилин
Моті — це традиційний японський десерт, який можна легко приготувати вдома. Моті роблять з клейкого рисового борошна, яке при тривалому розтиранні набуває солодкого смаку. З нього формують тонке тісто, в середину якого поміщають начинку, наприклад сир з вершками та ягоди, і запечатують по краях.
Для приготування потрібно всього 20 хвилин, інформує портал elle.ua.
Щоб зробити моті вдома, знадобиться:
Складові:
- 100 г клейкого рисового борошна
- 220 г води
- 100 г цукру
- 50 г сиру та 50 г вершків для начинки
- Ягоди або фрукти для начинки
- Кукурудзяний крохмаль
Приготування
1. Начинка:
- Збийте холодні вершки з вершковим сиром до стійких піків (консистенція збитих білків, коли вони утримують форму і не розтікаються).
- Перекладіть суміш у кондитерський мішок і відкладіть.
- Подрібніть фрукти на невеликі кубики або підготуйте ягоди.
2. Тісто:
- Змішайте цукор, борошно та воду в чаші.
- Накрийте харчовою плівкою і поставте в мікрохвильовку (потужність не менше 800 Вт) на 2 хвилини.
- Дістаньте, перемішайте і поставте ще на 1 хвилину.
- Тісто має бути без рідини та дуже липким.
3. Формування моті:
- Висипте кукурудзяний крохмаль на робочу поверхню.
- Добре обмажте руки та тісто крохмалем.
- Увага: тісто дуже гаряче!
- Швидко розтягніть тісто руками або качалкою в пласт товщиною 2-3 мм.
- Виріжте кружельця діаметром 9-10 см.
- Відсадіть на кружельця крем з кондитерського мішка.
- Додайте фрукти/ягоди.
- Обережно склейте краї тіста.
4. Завершення:
- Притрусіть моті крохмалем через сито.
- Поставте в холодильник на 30-40 хвилин.
- Заваріть ароматний чай і насолоджуйтесь цим неймовірним десертом!
Поради:
- Замість фруктів/ягід можна використовувати ванільний крем, шоколадну пасту.
- Зберігайте моті в холодильнику не більше 24 годин.
А на обід можна приготувати крабовий салат. Або італійську піцу, як готують у Неаполі.