5 серіалів про мафію, які триматимуть вас у напрузі до самого кінця

Читать на русском
Автор
613
Пориньте у світ жорстокості та влади (фото створене з допомогою ШІ) Новина оновлена 19 лютого 2024, 16:20
Пориньте у світ жорстокості та влади (фото створене з допомогою ШІ). Фото Телеграф

Захоплюючі сюжети, харизматичні персонажі, атмосфера епохи

Гангстери та мафія…Ці слова протягом десятиліть будоражать уяву людей. Історії про жорстоких босів, вірних поплічників та ризиковані афери завжди користувалися великою популярністю. І не дарма! Адже це світ, де панують сильні емоції, де на кону стоїть життя і смерть, де добро і зло переплетені між собою.

У цьому списку ви знайдете 5 найкращих серіалів від порталу kinowar про гангстерів та мафію. Тож приготуйтеся до подорожі у світ, де немає місця слабким.

Підпільна імперія (Boardwalk Empire) 2010-2014

IMDb: 8.6

У першому сезоні серіалу "Підпільна імперія" дія відбувається у 1920-х роках. Жителі Атлантік-Сіті готуються до введення сухого закону, який серйозно вплине на всю підприємницьку сферу у місті. В цей період місцеві злочинні угруповання святкують, бо тепер вони будуть продавати алкоголь за вищі ціни. Єнох Томпсон, міський скарбник, розуміє це і вибирає відсоток з кожного бізнесу в Атлантік-Сіті. За допомогою своїх впливових зв'язків Томпсон створює величезну корупційну мережу. У той же час молодий чоловік на ім'я Джиммі повертається з війни, його сім'я має давні зв'язки з Томпсоном. Згодом Джиммі стає правою рукою скарбника…

Підпільна імперія (Boardwalk Empire)

Краще подзвоніть Солу (Better Call Saul) 2015-2022

IMDb: 9.0

Кілька років до свого знайомства з Волтером Вайтом, винахідливий та пронизливий адвокат Сол Гудман був відомий як Джиммі МакГілл. Починаючи свою кар'єру як недосвідчений адвокат в Альбукерке, він займався захистом невеликих шахраїв та клієнтів, які мали фінансові проблеми, у цивільних судах. Зустрівши безліч труднощів і переживши важку фінансову ситуацію, Джиммі завдяки своїй винахідливості, обману та здатності адаптуватися до обставин зміг прорватися до вершин, мріючи про відкриття власної адвокатської контори та досягнення неймовірного успіху.

Краще подзвоніть Солу (Better Call Saul)

Клан Сопрано (The Sopranos) 1999-2007

IMDb: 9.2

Ентоні, щасливий батько, брат і чоловік. Під час радісної родинної події він раптово втрачає свідомість, що збиває з толку його близьких, і вони відправляють його на терапію. Під час лікування стає зрозумілим, що проблеми Ентоні мають психологічний корінь, і він починає зустрічі з психотерапевтом. Незабаром головний герой усвідомлює, що не може повністю розкритися перед своїм лікарем, оскільки його "родина" займається дуже небезпечними кримінальними справами. Однак під час терапії психологу вдається дізнатися багато про особистість пацієнта: його відносини з дітьми, дружиною і друзями.

Клан Сопрано (The Sopranos)

Гострі картузи (Peaky Blinders) 2013-2022

IMDb: 8.8

Після закінчення тривалої Першої світової війни Томас Шелбі, засновник вуличної банди "Гострі картузи", повернувся до рідного Бірмінгему разом зі своїм старшим братом Артуром, щоб продовжити розвиток своєї злочинної імперії. Під час війни він пройшов через значні зміни, втративши віру в почуття любові, але це змінилося, коли приваблива барменка Грейс Берджесс змогла розтопити лід у його серці. Проте новий начальник поліції, Честер Кемпбелл, має намір впровадити всіх членів банди за ґрати і завершити епоху криміналу у місті.

Peaky Blinders

Нарко (Narcos) 2015-2017

IMDb: 8.8

Ця вражаюча кримінально-біографічна драма розповідає про життя та шлях до вершин злочинного бізнесу Пабло Ескобара, найвідомішого наркобарона світу.

Формально головним персонажем серіалу є не сам Ескобар, а агент наркоконтролю Стів Мерфі, який прибуває до Колумбії з Маямі, щоб остаточно вирішити проблему наркотрафіку. Його впевненість і наполегливість не сприймаються колумбійською поліцією, яка не любить грінго. У той же час колись невеликий контрабандист Ескобар вже контролює численні фабрики з виробництва чистого кокаїну, приховані глибоко в колумбійських джунглях, та постачає його в Маямі тонами. Його прибуток становить близько 60 мільйонів доларів щодня, і Ескобар просто не встигає витрачати гроші самотужки.

Нарко (Narcos)

"Телеграф" раніше опублікував матеріали про 5 українських фільмів про жорстоку реальність бандитського десятиліття. Окрім цього, вам може сподобатися підбірка 7 нових серіалів Netflix, які не дадуть вам занудьгувати.