Майбутнє, яке лякає: 3 кіберпанк-фільми, які вас вразять

Читать на русском
Автор
972
Кадр із фільму "Той, хто біжить по лезу 2049"
Кадр із фільму "Той, хто біжить по лезу 2049". Фото highdefwatch.com

Їхні сюжети непередбачувані, а візуальний стиль надихає

Відчуйте на собі віяння антиутопічного світу, де люди та штучний інтелект співіснують в напрузі, де кохання вирує в мовчазному танці, а віртуальна реальність стає небезпечною пасткою. Зануртеся в три захоплюючі історії, які розкривають таємниці майбутнього.

Той, хто біжить по лезу 2049 (2017)

IMDb – 8.0

У недалекому майбутньому світ населений людьми і реплікантами, створеними виконувати найважчу роботу. Робота офіцера поліції Кей — тримати реплікантів під контролем в умовах наростаючої напруги. Він випадково стає володарем секретної інформації, яка ставить під загрозу існування всього людства. Бажаючи знайти ключ до розгадки, Кей вирішує розшукати Ріка Декарда — колишнього офіцера спеціального підрозділу поліції Лос-Анджелеса, який безслідно зник багато років тому.

Той, хто біжить по лезу 2049

Німий (2018)

IMDb – 5.5

Дія фільму розгортається в недалекому майбутньому в Берліні. У центрі сюжету опиняється Лео — німий бармен, який у дитинстві втратив здатність говорити через нещасний випадок. Його батьки, які належать до релігійної громади амішів, не дозволили синові скористатися послугами сучасної медицини, і зараз чоловік змушений лише мовчки спостерігати за метушливим життям галасливого мегаполісу. Його самотність скрашує офіціантка Надіра, яка часто ловить себе на думці, що їй навіть подобається те, що коханий мовчить. Ось тільки Лео майже нічого не знає про минуле своєї коханої, і через деякий час дівчина безслідно зникає…

Німий

Привид у броні (2017)

IMDb – 6.3

Віртуальна реальність стає все більш реальною завдяки нейронним імплантатам безпосередньо вставлені в мозкові півкулі. Людям вже не потрібні зовнішні пристрої, оскільки вся необхідна інформація знаходиться безпосередньо в їх мозку. Проте, в цьому ідеальному світі, де комфорт і зручність переважають, виникає загроза через професійного хакера на ім'я Кудзу, відомого як Ляльковод. Він зламав систему та почав керувати людьми, маючи амбіції захопити владу над усією планетою. Бюро громадської безпеки, відоме як "9 відділ", починає боротьбу з цим хакером. Кіборг Мотоко Кусанагі відправляється у міжнародну мисію з метою припинити дії Ляльковода.

Привид у броні

"Телеграф" раніше опублікував матеріали про топ українських фільмів, які здобули перемогу на кінофестивалях у 2023 році. Окрім цього, вам може сподобатися підбірка фільмів на реальних подіях.