Для цього пирога навіть тісто мішати не треба: хитрий бюджетний рецепт

Читать на русском
Автор
856
Замість тіста там — крихта, що в рази спрощує приготування
Замість тіста там — крихта, що в рази спрощує приготування. Фото zira.uz

Чудова проста випічка до чаю

Ми розповідали, як спекти особливо смачне сирне печиво. Тепер ділимось рецептом чудового пирога з начинкою з сиру та яблук.

Тісто не потрібно замішувати, а після випікання воно стає розсипчастим, ніжним, а верхня скоринка — нереально хрусткою. Як його готувати, розповіли на порталі "Школа Життя".

Інгредієнти:

  • 300 г борошна (вищий сорт)
  • 150 г вершкового масла
  • 120 г цукру
  • 1 ч. л. розпушувача
  • 250 г домашнього сиру
  • 100 г сметани
  • 2 яблука (200 г)
  • 90 г цукру
  • 2 курячих яйця
  • 1 ч. л. ванільного цукру

Спосіб приготування:

  1. Змішуємо борошно з цукром і розпушувачем, додаємо розм'якшене вершкове масло. Перетираємо все швидко в крихту.
  2. Для начинки очищаємо яблука від насіння та шкірки, натираємо їх на великій тертці. Вага очищених яблук повинна становити 200 г.
  3. Додаємо цукор (звичайний та ванільний), сир, сметану та яйця. Якщо сир із крупинками, протираємо його через сито.
  4. Добре перемішуємо – сирна начинка готова. Яблука додадуть соковитість та багатий смак.
  5. У форму для випічки кладемо шматок пергаменту. Викладаємо трохи більше половини крихти і формуємо ложкою бортики.
  6. Розміщуємо підготовлену начинку. Посипаємо начинку залишком крихти і випікаємо в розігрітій духовці при 180 градусах протягом 40 хвилин.

Коли верх пирога добре підрум'яниться, це означатиме, що він готовий. Охолоджуємо його у формі, а тоді дістаємо та нарізаємо. Також ми ділились рецептом розкішного торта "Чорний принц".