Не доведеться нести у хімчистку: чим очистити замшеве взуття від плям

Читать на русском
Автор
Ваше зимове взуття буде вам вдячне
Ваше зимове взуття буде вам вдячне. Фото Freepik

Дешеві засоби видалять набридливі плями

Замшеве взуття треба носити дуже обережно. На ньому швидко з’являються плями та розводи, особливо взимку. Однак є копійчані засоби, які допоможуть їх видалити. Раніше ми розповідали, як прибрати плями від солі з замшевого взуття, а тепер ділимося, як очистити його від бруду.

Ці народні методи допоможуть вам видалити бруд і плями із замшевого взуття. Про це пише Апостроф.

Як очистити замшеве взуття

  • Якщо забруднення невеликі, можна скористатися спеціальною щіткою для замші з гумовим ворсом або ж підійде звичайний ластик.
  • Гарним засобом для очищення є господарське мило. Для цього методу треба змочити губку у воді, намилити цим милом та натерти взуття. Піну слід прибрати чистою вологою губкою.
  • Незначні потертості можна прибрати за допомогою харчової соди. Її слід розвести зі знежиреним молоком і натерти взуття за допомогою губки.
  • Жирні плями видалить очищений бензин. Підійде той, що для запальничок. Треба змочити в ньому ватний диск і протерти проблемне місце. Через годину очищаємо м’якою щіткою. Спочатку цей засіб треба протестувати на непомітному місці.
  • Якщо у вас черевики зі світлої замші, треба приготувати розчин з перекису водню. У склянці теплої води змішуємо 1 ч. л. перекису і 1 ч. л. нашатирного спирту. Ватним диском, змоченим у цьому розчині, обережно протираємо проблемні місця.

Раніше "Телеграф" розповідав, як освіжити взуття. Ми поділилися способом, як прибрати неприємний запах.