День всіх закоханих на носі: як дізнатися, чи свіжі квіти в букеті

Читать на русском
Автор
1097
Листя троянди має бути блискучим
Листя троянди має бути блискучим. Фото Pexels

Щоб букет не зав’яв дуже швидко, важливо звертати увагу на свіжість квітів, листя та стебел

Гарні букети коштують недешево, якщо не вирощувати квіти самостійно. Бажано, щоб на момент покупки зрізані квіти були якомога свіжішими й щоб ними можна було насолоджуватися у вазі протягом багатьох днів.

Коли тюльпани зазвичай опадають через кілька днів, гвоздики можуть стояти у вазі понад двох тижнів. Але навіть найстійкіші квіти можуть втратити бутони або засохнути через день-два після покупки. Додавши у вазу лише один інгредієнт, можна продовжити життя букета. Але не менш важливо ще при покупці звертати увагу на ознаки свіжості букета, пише Merkur.

На що звернути увагу при купівлі квітів

Троянди. Бутони повинні бути трохи розкриті – це збільшує ймовірність того, що вони дійсно відкриються повністю. Для великих квітів важливе міцне стебло. У троянди має бути блискуче темно-зелене листя.

Тюльпани. Якщо потерти стебла тюльпанів одне одного, ви повинні почути легкий скрип. Це свідчить про їхню свіжість. Якщо після покупки головки трохи поникли, помістіть букет на кілька годин у прохолодне місце, загорнувши щільно в папір.

Махрові троянди, гербери, півонії. Головка квітки має бути твердою при легкому натисканні. Листя та квіти не повинні бути пошкоджені. На стеблі не повинно бути темних плям, а поверхня зрізу має бути світлою.

Квітам у вазі потрібно щодня міняти воду. Слідкуйте за тим, щоб вони не стояли в надто теплому приміщенні або під прямим сонячним промінням.

Раніше "Телеграф" розповідав, якого добрива потребує спатіфілум. Завдяки цьому відвару рослина буде просто усіяна бутонами.