Сувора радянська мода: топ-5 дивакуватих зачісок, які були модними в СРСР (фото)

Читать на русском
Автор
11974
Салон краси у СРСР
Салон краси у СРСР. Фото Відкриті джерела

Біля салонів краси за ними вишиковувались черги

У Радянському Союзі мода на зачіски була своєрідною, як і на одяг. Популярними були хімічні завивки та шалений обʼєм з начосом.

Такі процедури часто шкодили волоссю, яке в результаті доводилось обрізати модницям СРСР. "Телеграф" зібрав топ-пʼять зачісок, які були модними у радянські часи, а зараз виглядають дивакуватими.

Перше місце — хімічна завивка, яка, на перший погляд, здавалась вельми практичним рішенням, але дуже шкодила волоссю. Та й виглядала вона як "вибух" на голові. Ця зачіска ввійшла в моду наприкінці 1970-х років, а потрапила до СРСР з Заходу. І завивка була настільки популярною, що в перукарнях утворювалися довжелезні черги.

Друге місце — обʼємне каре, яке було популярним у 60-ті роки. Зачіска робила голову жінку непропорційно великою, але була поширеною серед багатьох жінок у СРСР.

Третє місце — зачіска під назвою "Аврора". Як і хімічна завивка, вона була завезена до Радянського Союзу із Заходу. Жінки почали наслідувати стиль відомих американських актрис, але оскільки він був для них новим, ніхто не звертав уваги на те, що ця зачіска виглядала щонайменше дивакувато.

Ця зачіска сильно пошкоджувала волосся, адже поєднувати стрижку з хімічною завивкою та начосом.

Четверте місце — "бабети", які увірвались у моду СРСР наприкінці 60-х років. Радянські жінки запозичили цю зачіску у Бріджит Бардо і хотіли бути схожими на неї, але не до кінця розуміли, як це правильно робити. Тому вони зачісували волосся або використовували шпильки. Але це було схоже радше на купу нерозчесаного волосся.

Пʼяте місце — зачіска "Гарсон", яка насправді ж була просто коротко стриженим волоссям. Популярності набула чималої і була досить практичною для модниць, які зіпсували своє волосся.

Раніше "Телеграф" писав, як і чому у СРСР спотворили процес розірвання шлюбу.