Ця звичка залишилася у багатьох: чому в СРСР усе їли із хлібом

Читать на русском
Автор
24934
Чому все їли з хлібом у СРСР
Чому все їли з хлібом у СРСР. Фото Колаж "Телеграф"

Хліб ставав доповненням чи не до кожної страви

Існує безліч звичок, які люди перетягли з СРСР у наше сьогоднішнє життя й одна з них — усе їли із хлібом. Раніше так робили багато хто і на те були свої причини.

Хліб у Радянському Союзі був досить дешевим продуктом і, відповідно, могли собі дозволити багато. У 1960-х роках вартість товару становила 14 копійок. У СРСР ціна на хліб була строго контрольованою державою, на відміну від інших товарів.

Цей виріб був досить поживним, тому ставав доповненням чи не до кожної страви. Завдяки такому "лайфхаку" можна було швидко наїстися. До того ж через відсутність вибору солодощів у магазинах, хліб був навіть десертом — його просто посипали цукром і їли.

Також хліб додавали до багатьох страв, які ще вимагали приготування. Наприклад, у котлети. Напевно, багато хто хоч раз чув, що в котлетах із СРСР завжди було більше хліба, ніж м’яса.

Що примітно, якість хліба на той час залишала бажати кращого. Однак у 80-х почали з’являтися пекарні та ситуація покращилася, з’явилися різні сорти хліба. Продукт став якіснішим.

У наш час далеко не всі відмовилися від звички їсти всю їжу з хлібом. Однак зараз, на відміну від тих часів, можна вибирати хліб за смаком, а не за "нажористистю", оскільки в магазинах цей продукт є в різних варіаціях.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, навіщо потрібні були порцелянові рибки, які стояли в СРСР у серванті чи не у кожного.