Популярні радянські продукти, які "вміли ж робити", були вкрадені: не показуйте список фанатам СРСР (фото)

Читать на русском
Автор
112207
Популярні радянські продукти, які "вміли ж робити", були вкрадені: не показуйте список фанатам СРСР (фото)

Ці речі любили багато радянських громадян

Багато любителів СРСР із теплотою в душі згадують радянські товари, які вони тоді обожнювали. Однак деякі з них навіть не замислювалися, що багато з них було нахабно вкрадено.

"Телеграф" розповідає про популярні радянські продукти, які Союз скопіював у Заходу. Ці речі любили радянські громадяни.

Соуси

У СРСР ніколи не було різномаїття соусів, як на Заході. І багато радянських громадян їли, наприклад, макарони в "сухом’ятку", закушуючи якоюсь котлетою (одна з найпопулярніших "страв" радянської доби). Проте все ж таки були в "совку" два обожнювані "народні" соуси — майонез і кетчуп. Усі, хто міг їх купити, додавали їх практично до всього. Проте це не радянський продукт.

У 1936 році нарком харчової промисловості СРСР Анастас Мікоян відвідав США, де побував на майонезному заводі. Вже скоро, 1937 року, в СРСР з’явився майонез "Провансаль". Кетчуп — також запозичення зі США. Після Другої світової війни, коли Захід став ворогом номер один, кетчуп перейменували на томатний соус, але суть не змінилася.

Томатний сік

Масовий випуск томатного соку також розпочався саме після поїздки Анастаса Мікояна до США.

Лимонад

Безалкогольні напої також почали виготовлятися масово після поїздки Мікояна до США. Цікаво, що навіть радянська Кока-Кола теж могла з’явитися 1936-го в СРСР, але через обмеженість фінансів цю ідею не реалізували.

Шампанське

"Радянське" шампанське стали виготовляти у 1937-му в СРСР, нахабно вкравши французьку назву та скориставшись американо-французькими технологіями виготовлення вина в резервуарах.

Молоко у пірамідці

Таке пакування запозичили у Швеції у 1950-х роках. Хоча у Швеції 1959 року від таких технологій відмовилися, бо вони мали низку недоліків, а в СРСР продовжили випускати.

Нагадаємо, що це далеко не весь список запозичень СРСР, що більше дізнатися про те, що ще вкрав СРСР у Заходу, ви можете у матеріалі "Телеграфа", перейшовши за посиланням.