Готуємось до весни: як правильно упакувати зимовий одяг та взуття на зберігання до наступного сезону

Читать на русском
Автор
641
Як правильно зібрати на зберігання зимові речі
Як правильно зібрати на зберігання зимові речі. Фото Freepik

Як підготувати зимовий одяг та взуття до "літньої сплячки"

Вже незабаром настане весна, а значить саме час подумати, як правильно зберігати зимові речі та взуття до наступного сезону. При правильній упаковці та зберіганні ваші речі збережуть форму та вигляд до наступного холодного сезону.

Є кілька простих правил, як зберігати та що зробити перед відправкою на зберігання зимових речей, пише odessa-life.od.ua. Пропонуємо дізнатися про них детальніше.

Як підготувати зимові речі для зберігання?

Перед тим, як прибирати зимові речі подалі в шафу, слід випрати їх, очистити і перевірити кишені. Чистий одяг без сторонніх запахів не приваблюватиме моль чи інших шкідників. Перевірте кишені на наявність сміття, непотрібних папірців, монет чи купюр. Також варто перевірити всі ґудзики, заклепки та іншу фурнітуру, і якщо є проблеми, краще усунути їх зараз.

У чому зберігати зимовий одяг?

Зберігати зимові куртки, шуби, пальта чи пуховики можна просто, повісивши у шафу. Однак, краще упаковати їх у поліетиленові пакети або вакуумні пакети. Так вони займатимуть менше місця та краще збережуть свій вигляд. Також можна використовувати для зберігання речей картонні коробки. Особливо такі коробки підійдуть для зберігання взуття, яке також перед "літньою сплячкою", потрібно очистити та висушити.

Куди скласти запаковані речі?

Якщо в шафі місця недостатньо, коробки або пакети з речами можна скласти під ліжко, у диванні шухляди або на верхні полиці шаф в будинку. А якщо в будинку була помічена моль, то перед зберіганням речей поверхні краще обробити засобами від цих комах.

Раніше "Телеграф" розповідав, що робити, щоб пуховик не збивався після прання. Здивуйтеся, що так не робили раніше.