Як висушити промокле взуття: швидкі та безпечні методи

Читать на русском
Автор
623
Все необхідне завжди є вдома
Все необхідне завжди є вдома. Фото Pexels

Дізнайтеся, як швидко та легко привести взуття до ладу

У період відлиги взимку дуже легко намочити взуття. Носити мокрі чоботи не тільки неприємно, а й потенційно небезпечно для здоров’я, а ще всередині сирого взуття може з’явитися цвіль і неприємний запах. Тому необхідно якнайшвидше його висушити.

На щастя, є прості трюки, які допомагають це робити швидко і легко.

Як не можна сушити промокле взуття

Слід одразу відзначити, що сушити взуття на батареї – погана ідея. Так, черевики швидко висохнуть, але разом з тим вони можуть втратити первісну форму, почати тріскатися чи порватися.

Також не слід використовувати фен. Він працює аналогічно радіатору або навіть гірше через концентрований та інтенсивний струмінь гарячого повітря.

Як швидко висушити промокле взуття

Перевірений часом спосіб — використовувати паперові рушники або газети. Їх необхідно помістити всередину взуття й іноді замінювати. Папір швидко вбере вологу у себе. Також папір можна замінити ганчірками або невеликими рушниками.

Однак будьте обережні зі старими газетами, тому що фарба може потрапити на взуття під впливом вологи. Не ризикуйте та не сушіть за їх допомогою світле взуття.

Для просушки взуття можна використовувати наповнювач для котячого туалету. Він не тільки видалить вологу, але і вбере неприємні запахи.

Ну і звичайно ж електричні сушарки. Це зручний та досить безпечний засіб для сушіння взуття. Якщо мокре взуття є для вас частою проблемою, можливо варто придбати такий пристрій.

Раніше "Телеграф" розповідав, як замінити шапку на шарф. Аксесуар надійно захистить голову від холоду.