Секрет картоплі фрі від Макдональдса: як приготувати її вдома

Читать на русском
Автор
1022
Ідеальний баланс хрусткості та ніжності, приготований з дотриманням унікального методу (фото створене з допомогою ШІ)
Ідеальний баланс хрусткості та ніжності, приготований з дотриманням унікального методу (фото створене з допомогою ШІ). Фото Телеграф

Відтворюємо легендарну картоплю фрі

Картопля фрі — це не лише популярна закуска у ресторанах швидкого харчування, але й чудовий варіант для домашнього приготування. Особливість картоплі фрі в Макдональдсі полягає у її ідеальній текстурі: хрусткій зовнішній скоринці та ніжній, м'якій середині.

Процес заморозки, як стверджує unian, відіграє ключову роль у досягненні такої консистенції.

Складові:

- Картопля: 500 г.

- Соняшникова олія: 1 л.

- Сіль: 1 столова ложка.

- Цукор: 1 столова ложка.

- Вода: 1 стакан.

Приготування:

1. Підготовка картоплі. Спочатку помийте і почистіть картоплю, а потім наріжте її довгими брусочками. Перекладіть нарізану картоплю у велику миску.

2. Маринування картоплі. Засипте картоплю сіллю та цукром. Залийте склянкою холодної води і залиште картоплю в розчині на 3-5 хвилин. Це не тільки допоможе запобігти потемнінню картоплі, але й надасть їй додатковий смак.

3. Підготовка до заморожування. Покладіть картоплю на друшляк, а потім розкладіть її на паперові рушники, щоб вона обсохла. Потім викладіть картоплю в контейнер з кришкою і поставте в морозилку на 2 години. Заморожування забезпечить хрусткість зовні та м'якість всередині.

4. Смаження. Розігрійте соняшникову олію до кипіння. Киньте в неї заморожену картоплю і смажте у фритюрі близько 7 хвилин (або на сковорідці у великій кількості олії) до золотисто-коричневого кольору.

5. Подача. Витягніть картоплю фрі з олії та подавайте її гарячою. Вона буде хрусткою зовні та ніжною всередині.

Спробуйте цей рецепт вдома, і ви будете приємно здивовані, наскільки схожий на оригінальний смак Макдональдса ви можете досягнути, використовуючи звичайну заморожену картоплю.

Раніше "Телеграф" розповідав, рецепт бургеру, як у McDonald's. Окрім цього, вас може зацікавити стаття, про те як готувати картоплю по-селянськи у духовці.