Чай стане смачнішим: домашні способи, як очистити чайник від накипу

Читать на русском
Автор
6569
Чайник сяятиме чистотою
Чайник сяятиме чистотою. Фото Freepik

Є кілька способів очистити чайник

Від якості води залежить не лише смак чаю, а й термін служби чайника. Буває так, що через часте кип’ятіння води з-під крана в чайнику накопичується накип, осад або наліт на стінках. Позбутися цього можна за допомогою підручних засобів.

Щоб очистити чайник від накипу, можна скористатися як магазинними засобами, так і тим, що завжди є на кухні, пише vikna.tv. Так, для очищення чайника від накипу вам знадобляться лимон або лимонна кислота, оцет, сода. Пропонуємо дізнатися про ці способи докладніше.

Як очистити чайник від накипу — три способи

Лимонний спосіб

Якщо вдома є лимон або лайм, він чудово впорається з нальотом у чайнику. Налийте чайник води, наріжте туди часточки лимона або лайма і прокип’ятіть кілька хвилин. Якщо ви використовуєте лимонну кислоту, достатньо насипати у воду 2 ст. ложки і добре прокип’ятити. Потім просто промийте чайник у проточній воді.

Спосіб з оцтом

Для цього методу використовуйте звичайний столовий оцет 9%. Використовуйте 4 столові ложки оцту на 1 літр води і прокип’ятіть цей розчин кілька хвилин. Потім залиште воду остигати на кілька годин і після зливу води протріть чайник губкою.

Спосіб із харчовою содою

У літрі води слід розчинити 2 ст ложки соди. Закип’ятіть розчин у чайнику, потім залиште на 1-2 години і ще раз закип’ятіть. Потім злийте воду та промийте чайник проточною водою.

Раніше "Телеграф" розповідав, чим очистити дерев’яні лопатки. Виглядатимуть так, як тільки з магазину.