Ідеальний порядок за 4 кроки: як прибрати у шафі

Читать на русском
Автор
3166
Позбавтеся всього непотрібного
Позбавтеся всього непотрібного. Фото Pexels

Хоча б 1 раз на рік проводьте розхламлення гардеробу

Шафи — основне місце зберігання речей у будинку. Зазвичай ці простори заповнені різними речами — від одягу на всі сезони до взуття та кошиків для зберігання речей. Тому нерідко в шафі нерідко панує безладдя.

Залежно від стилю експлуатації рекомендується щонайменше один раз на рік проводити розхламлення. Завдяки цьому можна не лише підтримувати порядок, а й проводити профілактику від молі. Про те, як це зробити ефективно і без зайвих зусиль, пише Yahoo.Life.

Як навести ідеальний порядок у шафі

Для прибирання в шафі знадобляться стікери для позначки відсортованих речей, мішки для сміття та благодійності, засіб для чищення та ганчірки.

Крок 1: Звільніть шафу. Як і в більшості випадків, краще почати з аркуша. Коли шафа абсолютно порожня, легше придумати як краще організувати зберігання речей усередині.

Крок 2. Сортуйте одяг. Розділіть одяг на різні стопки. Розгляньте кожен предмет одягу та створіть стопки: "Залишити", "Віддати", "Продати" та "Викинути".

Якщо цей процес здається вам стомлюючим, спробуйте знаменитий метод "Конмарі". "Зберігайте тільки ті речі, які милі серцю, та викидайте предмети, які більше не викликають радості". Порвані, забруднені, пошкоджені або речі, що більше не підходять за розміром потрібно викинути насамперед.

Або скористайтеся методом Кейтлін Ярборо: "Якщо я не можу візуально уявити, як я реально носитиму цей одяг трьома способами, він не годиться". Зверніть увагу, що це правило не поширюється на особливі предмети, які є сімейними реліквіями або мають для вас особливе значення.

Крок 3. Пропилісосьте і протріть шафу. Позбавтеся пилу, бруду та волосся. Потім протріть полиці, стелажі та підлогу, щоб у вас було чисте місце, куди можна покласти одяг. Залишіть двері відчиненими на кілька хвилин, щоб провітрити шафу.

Крок 4. Розкладіть одяг у шафі. Для зручності користуйтеся якісними вішалками та органайзерами для зберігання дрібних елементів одягу.

Раніше "Телеграф" розповідав, які предмети на 100% зайві на кухні. Намагайтеся вчасно позбавлятися від мотлоху.