Чому листя бегонії сохне: найпоширеніші причини

Читать на русском
Автор
2604
Чому сохне бегонія
Чому сохне бегонія. Фото freepik.com

Листя бегонії може пересихати через неправильне місце її розташування

Бегонія — розкішна кімнатна рослина. Вона дуже красива та не надто примхлива. Однак все ж треба дотримуватися деяких правил у догляді за бегонією, аби її листя не пересихало. А раніше ми розповідали, що зробити з орхідею, щоб вона зацвіла.

Існує кілька причин, чому листя бегонії починає сохнути, а квітка — псуватися. Про це розповіли на ProstoWay.

Чому сохне листя бегонії та що з цим робити

  • Холод та протяги. Зазвичай така проблема виникає в холодні пори року. Річ у тім, що бегонія страждає від зміни температури та реагує на низькі температури таким чином. Варто поставити горщик з рослиною туди, куди протяги не потрапляють. Також треба зняти рослину з підвіконня.
  • Сухе повітря. Батареї та інші радіатори хоч і створюють сприятливу температуру для бегонії, але пересушують повітря. Сухе середовище ця кімнатна рослина не любить. Тому варто подбати про зволоження повітря.

Для бегонії ідеальна вологість повітря — 60%. Можна просто поставити біля горщика з рослиною місткість з водою, використати зволожувач або обприскувати рослину з пульверизатора.

  • Полив. Бегонія не любить, коли її занадто багато поливають. Варто робити це в залежності від пересихання ґрунту. Також треба робити це трохи теплою водою. Якщо ж вологи рослині не достатньо, листя буде пересихати.
  • Сонячні опіки. Якщо ваша бегонія стоїть на підвіконні з південного боку, варто її переставити. Через пряме сонце, що потрапляє на квітку, листя пересихає та скручується. Оберіть місце, куди прямі сонячні промені не потрапляють.

Раніше "Телеграф" розповідав, як виростити авокадо з кісточки. Ми поділилися корисними порадами.