Фікус не скине листя взимку: як допомогти рослині

Читать на русском
Автор
43940
Фікус - дуже красива кімнатна рослина
Фікус - дуже красива кімнатна рослина. Фото noviydoctor.com

Як часто треба поливати фікус взимку

Фікус — невибаглива рослина, однак треба дотримуватися деяких правил у її догляді. Раніше ми розповідали, як посприяти цвітінню декабриста. Тепер поговоримо про лайфхаки у зимовому догляді за фікусом.

Фікуси чудово доповнюють інтер’єр та гарно озеленюють оселю. Проте варто правильно за ним доглядати, аби він навіть взимку радував око. Про це пише Хочу.

Правила у догляді за фікусом взимку

Світло — одна з найважливіших умов. Йому треба багато освітлення. Завдяки цьому він буде здоровим. Якщо світла з усіх боків буде бракувати, він не буде гарним та зеленим. Однак прямих сонячних променів фікус не любить.

Температура повітря. Фікусам не подобаються перепади температури. Також важливо, аби горщик з рослиною не стояв на протязі. Через батареї та інші радіатори повітря пересихає, що також не подобається фікусові. Тому варто обприскувати їх водою кімнатної температури.

Полив. Фікус вимагає регулярного поливу. Це треба робити не рідше, ніж раз на 7 днів. Якщо ж температура повітря не більша, ніж 16 градусів, поливати його варто раз на 10 днів. Так фікус буде радувати вас своєю красою.

Раніше "Телеграф" розповідав, як доглядати за орхідеєю взимку. Ми поділилися корисними порадами.