На Україну несеться нова хвиля похолодання до -18°C: де приморозить найбільше

Читать на русском
Автор
6241
Тепла погода затрималася ненадовго Новина оновлена 19 січня 2024, 21:31
Тепла погода затрималася ненадовго. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Зима знову "підморозить" українців

Третя декада січня розпочнеться з похолодання та опадів майже по всій території країни. Потепління в Україні затрималося ненадовго, і швидкої відлиги найближчими днями чекати не варто.

У вихідні температура почне стрімко падати у всіх областях. У суботу, 20 січня 2024 року, плюс буде лише на південному сході країни, повідомляє Український гідрометцентр.

Прогноз на 20 січня

По всій країні у суботу очікуються опади у вигляді дощу та мокрого снігу. Найтепліше буде в Криму — від +4°C до +6°C вдень. У Запорізькій та Луганській областях середньодобова температура буде в межах +1…3°С, а в Донецькій та Херсонській областях — від 0 до +2°C.

Карта України, прогноз погоди на 20 січня
Прогноз погоди на 20 січня 2024 року

Найхолодніше буде на півночі та заході. На Чернігівщині температура повітря вночі впаде до -8°C. До -7°C похолодає на Сумщині та Львівщині.

Погода 21 січня

У неділю похолодає у всіх областях країни. Плюс буде лише в Одеській (до +3°C вдень), Миколаївській, Херсонській, Запорізькій областях (до +1°C) та півострові Крим (до +1°C).

Карта України, прогноз погоди на 21 січня
Прогноз погоди на 21 січня 2024 року

На південному сході та заході буде хмарно із проясненнями. За прогнозом, опадів не буде. На Сумщині, Харківщині та в центрі України очікується невеликий сніг.

Вночі температура майже по всій Україні складатиме -5…7°C. Ще холодніше буде на Чернігівщині, там стовпчики термометрів покажуть -8°C.

Прогноз на 22 січня

Початок робочого тижня пройде в умовах зміцнення морозів на півночі та потепління на заході. У понеділок по всій території країни очікується хмарна погода з проясненнями. Без опадів.

Карта України, прогноз погоди на 22 січня
Прогноз погоди на 22 січня 2024 року

Вдень мінімальний плюс очікується у Криму, Одеській, Миколаївській, Херсонській та Запорізькій областях. Найтепліше буде у Львові (до +3°C).

Аномальні морози очікуються у понеділок на півночі країни. Вночі на Сумщині буде до -18°C. Суттєво похолоднішає також на Чернігівщині, Полтавщині та Харківщині. Там уночі температура повітря опуститься до -11…15°C.

Раніше "Телеграф" писав, які прикмети про погоду у лютому варто взяти до уваги. Вони підкажуть, чого чекати від природи навесні, влітку та восени.