Чи чекати ще морозів та снігопадів? Народний синоптик дав прогноз на кінець січня

Читать на русском
Автор
47910
Розповідаємо, якою буде погода в Україні до кінця січня
Розповідаємо, якою буде погода в Україні до кінця січня. Фото Freepik

Погода дасть трохи перепочити українцям

Січень 2024 року не втомлюється підносити українцям сюрпризи — після снігопадів, морозів та відлиги більшість регіонів чекає ще одна хвиля холоду та опадів. На тлі цього багатьох закономірно цікавить, а що буде далі.

Про це в ексклюзивному прогнозі "Телеграфу" на зиму розповів відомий український народний синоптик Володимир Деркач.

За його словами, кінець другої декади січня принесе посилення опадів та похолодання, і морозна температура встановиться у більшості регіонів як вдень, так і вночі, хоча сильних морозів не очікується.

Протягом третьої декади місяця українці зможуть трохи перепочити від температурних гойдалок. "Закінчення січня буде біднішим на опади: випадатимуть вони зрідка у вигляді мокрого снігу або дощу. Перша половина третьої декади стане теплішою і фінал січня буде з незначними морозами вночі", — йдеться у прогнозі синоптика.

Зауважимо, що Володимир Деркач родом із Волині, і він уже понад 20 років займається прогнозуванням погоди. Його методика ґрунтується на гіпотезі, що погодні умови в кожен день періоду з 25 грудня по 7 січня може розповісти про те, якою буде погода протягом усього наступного року.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" розповідав, чи варто чекати на магнітні бурі найближчим часом.