Сніг, дощі, тепло та морози: найближчими днями на українців чекають погодні "гойдалки"

Читать на русском
Автор
1089
Якою буде погода в Україні до кінця тижня
Якою буде погода в Україні до кінця тижня. Фото Pixabay

Синоптики дали прогноз на 17-21 січня

Найближчого тижня погода в Україні буде мінливою, день за днем будуть температурні гойдалки. Варто чекати морозів, дощів, снігу та мокрого снігу з дощем, потепління та знову похолодання.

Такий прогноз було опубліковано на сайті Укргідрометцентру. Синоптики детально розповіли, де зміниться погода у період з 17 по 21 січня.

Так, у середу, 17 січня, опади очікуються лише у західній частині країни. Сніг пройде у Чернівецькій, Івано-Франківській, Львівській та Тернопільській областях. В решті буде хмарна погода.

18 січня погода буде похмурою та з опадами по всій областях. У Харківській, Луганській, Сумській, Чернігівській та Полтавській очікується сніг із дощем, в решті буде просто дощ. У цей день настане потепління. Температура повітря вдень буде плюсовою по всій країні.

У п’ятницю, 19 січня, на півдні та сході України пройдуть дощі протягом дня. Мокрий сніг із дощем очікується у західній частині країни, а також у центральній. За температурою повітря цей день стане холоднішим за попередній. Стовпчики термометрів у західних областях можуть опускатися до -1 градуса вдень. В решті областей протримається плюсова температура.

20 січня мокрий сніг із дощем пройде у Харківській, Луганській, Донецькій, Дніпропетровській, Запорізькій, Кропивницькій, Миколаївській, Одеській, Херсонській областях, а також у Криму. В решті країни буде хмарна погода протягом усього дня.

У неділю, 21 січня, у всіх областях України пройде без опадів. Попри це, потепління цього дня не станеться. Навпаки, на півдні та сході країни температура повітря значно впаде.

Нагадаємо, раніше український синоптик Володимир Деркач розповів "Телеграфу", чого варто чекати від погоди у січні та лютому 2024 року та чи будуть сильні морози.