Удобрення для розсади своїми руками: рецепт бюджетного підживлення

Читать на русском
Автор
5841
Є два способи, як приготувати підживлення для розсади
Є два способи, як приготувати підживлення для розсади. Фото Freepik

Приготуйте добриво для розсади своїми руками

Незабаром господині почнуть сіяти розсаду для майбутнього городнього сезону. Щоб зробити паростки міцнішими та стійкішими можна зробити спеціальне підживлення з бюджетного засобу. "Телеграф" вже розповідав, які овочі сіють на розсаду у січні, а сьогодні ділиться, як зробити удобрення для розсади своїми руками.

Як виявилося, бюджетне підживлення для розсади можна приготувати вдома з дріжджів, пише vikna.tv. Після такого добрива рослини будуть активніше вбирати з ґрунту корисні речовини і краще рости.

Як приготувати підгодівлю для розсади з дріжджів

Для приготування цього добрива вам знадобиться лише 10 г сухих дріжджів. Розведіть їх у 1 літрі води, додайте 2 ст ложки цукру та трохи золи. Після того, як всі інгредієнти змішані, дайте настоятися кілька годин і розведіть у 10 літрах води. А потім можна рясно полити розсаду цим добривом.

Є ще один рецепт – з використанням живих пресованих дріжджів. Потрібно розвести 100 г дріжджів в 10 літрах води і додати 5 ложок цукру. Також можна додати трохи золи. Розчин повинен настоятися добу і можна поливати розсаду та кімнатні рослини. Особливо його рекомендують для розсади помідорів, огірків, перцю, зелені та ягід.

Раніше "Телеграф" розповідав, які овочі можна вирощувати взимку на підвіконні. Головне — правильний догляд та турбота.