Сплануйте майбутній урожай: які овочі сіють на розсаду у січні

Читать на русском
Автор
4251
Які овочі посіяти на розсаду вже зараз
Які овочі посіяти на розсаду вже зараз. Фото freepik.com

Деякі види овочів можна сіяти на розсаду вже у січні

До наступного городнього сезону ще кілька місяців, проте планувати майбутні посадки можна вже зараз. Так, досвідчені дачники знають, що деякі культури, особливо пізніх сортів, можна сіяти на розсаду вже зараз — у січні.

Так, до овочів, які можна сіяти на розсаду посеред зими, належать селера, цибуля, цибуля-порей, баклажани, перець, томати, пише ТСН. Пропонуємо дізнатися про всі тонкощі раннього висіву розсади цих овочів.

Селера

Коренева селера має насіння, вкрите ефірною оболонкою, а це в деякій мірі уповільнює проростання. А самі паростки розвиваються досить довго. Тому січень — ідеальний час для сіяння розсади селери, щоб вона встигла добре прорости до початку городнього сезону.

Цибуля та цибуля-порей

Якщо хочете виростити повноцінні цибулини за сезон – посійте насіння цибулі саме у січні. Розсада цієї культури довго проростає, тому важливо заздалегідь її висадити. Це ж стосується і цибулі-порею.

Пізні сорти баклажанів та перцю

Пізні сорти баклажанів та перцю можуть не встигнути повноцінно дозріти до кінця городнього сезону, тому розсаду найкраще посіяти заздалегідь. Січень — ідеальний час для такої розсади.

Томати

Також у січні можна посіяти насіння пізньостиглих високорослих томатів на розсаду. Так як паростки помідорів швидко проростають, а при недостатньому освітленні ще й сильно витягуються, для раннього посіву краще висаджувати насіння в окремі ємності. А перед посівом обприскайте ґрунт теплою водою.

Раніше "Телеграф" розповідав, які овочі можна вирощувати взимку на підвіконні. Головне — правильний догляд та турбота.