Не викидайте кісточку авокадо: ви навіть не уявляєте, як її можна використовувати

Читать на русском
Автор
114550
Авокадо — смачний та ситний фрукт
Авокадо — смачний та ситний фрукт. Фото Pexels

Кісточка авокадо може бути корисною

Авокадо — джерело вітамінів, мінералів, корисних жирів та клітковини. Цей фрукт можна використовувати як для бутербродів, так і десертів. Завдяки своєму ніжному смаку та ситності авокадо дуже популярний. З кісточки цього фрукта зазвичай вирощують нову рослину, але мало хто замислюється, що їй можна знайти інше корисне застосування.

Що робити з кісточкою авокадо

Виростіть авокадо на підвіконні. Розрізаючи авокадо, намагайтеся не пошкодити кісточку. Якщо насіння ціле, промийте його й обережно зніміть шкірку. Помістіть кісточку в пакет із вологою серветкою. За кілька днів проклюнеться паросток, який можна посадити в горщик.

Приготуйте пілінг. Терті кісточки авокадо ідеально підходять для приготування скрабу. Подрібніть кісточку та змішайте з кокосовим маслом. Засіб можна зробити жорсткішим, якщо додати кавову гущу або кристалічний цукор. Такий пілінг не тільки відлущує шкіру, що змертвіла, але і прекрасно зволожує.

Фарба для тканини з авокадо. Кістку авокадо та його шкірку можна використовувати для приготування домашнього барвника. Чим більше продуктів використовувати, тим більш насиченим вийде колір.

  1. У 2 л води додайте від 3 до 10 кісточок, вони можуть бути цілими чи натертими.
  2. Закип’ятіть воду та варіть приблизно 30–60 хвилин.
  3. Додайте у відвар 100 мл оцту і покладіть у нього тканину.

Інтенсивність кольору залежить від того, скільки часу тканина пролежить у відварі. Оцет у цій суміші необхідний для закріплення кольору. Щоб позбутися запаху, можна ретельно прополоскати тканину в холодній воді, а потім випрати.

Добриво. Подрібніть на тертці кісточку авокадо. Отриманий порошок періодично підсипайте в горщики з кімнатними квітами й незабаром вони матимуть кращий вигляд.

Раніше "Телеграф" розповідав, як використовувати у побуті кокосове масло. Цей засіб відмінно підходить для догляду за меблями та шкірою.