Як робити якісні фото навіть на недорогий телефон: прості хитрощі

Читать на русском
Автор
33274
Зробити гарне фото не так вже й складно
Зробити гарне фото не так вже й складно. Фото Pexels

Дізнайтеся, як краще користуватися камерою на телефоні

Зараз вже важко уявити смартфон без камери. А для деяких користувачів функція фотографування є чи не найголовнішою для телефону. Звичайно ж, у смартфонах преміумкласу вбудовані якісні камери з високими технічними характеристиками. Але отримувати красиві та чіткі знімки можна і за допомогою недорогих пристроїв. Допоможуть у цьому лайфхаки, якими ділиться Elespanol.

Як зробити гарні фото на телефон

  1. Очистіть камеру. Перше, що допомагає робити хороші фотографії, — це чиста камера. Смартфон береться до рук десятки, якщо не сотні разів на день, і в багатьох випадках пальці торкаються виступів камер. Залишені сліди на камері спотворюють якість фото. При чому потрібно очищати не тільки фронтальну камеру. На передню камеру хоч і не кладуть пальці, але на ній можуть бути сліди шкірного жиру з вух.
  2. Тримайте телефон нерухомо. Мало хто користується штативом для того, щоб зробити фото на телефон. І тому часто виходять змащені кадри. Розставте ноги й затримайте подих на кілька секунд, доки робите фото. Це дозволить уникнути тремтіння та розфокусування зображення.
  3. Завжди кадруйте фото. Ця функція допоможе зробити акцент на найголовнішому та видалити з кадру зайві та непотрібні деталі.
  4. Контроль експозиції. Функцію можна викликати дотиком до екрана певної точки зображення. Вона дозволяє змінювати кількість світла, що пропускається камерою. Повзунок дозволяє збільшити або зменшити цей параметр, а також зафіксувати його. Це дуже корисно, коли ви хочете, щоб зображення не вийшло надто темним чи надто світлим, тому що мобільний телефон сам інтерпретує необхідність змінити експозицію.
  5. Скористайтеся перевагами різних режимів. Крім стандартних режимів "Фото" та "Відео", переважна більшість смартфонів мають нічний режим для зйомки фотографій при слабкому освітленні, портретний режим та інші. Вибирайте найбільш відповідний у конкретному випадку.

Дотримуватись всіх цих рекомендацій дуже легко і вони не вимагають фінансових витрат. Водночас дозволяють покращити зображення будь-якого мобільного телефону в будь-якій ситуації, незалежно від того, хто ним користується.

Раніше "Телеграф" розповідав, як зробити фото на телефон, навіть не розблокувавши його. А потім ще зробити фото, не торкаючись екрана.