Як позбутися запаху "старості" в будинку: докладна інструкція

Читать на русском
Автор
68886
Проблему з неприємним запахом легко вирішити
Проблему з неприємним запахом легко вирішити. Фото freepik.com

Прості рішення, щоб забути про затхлий запах у кімнатах

Ніхто не застрахований від появи затхлого запаху у будинку. Він може виходити з підвалів, стін, зіпсованої їжі, білизни чи душових кабін. Зазвичай запах "старості" у приміщенні вказує на наявність проблеми із пліснявою або вкрай поганою вентиляцією.

На щастя, доклавши трохи зусиль можна позбутися проблеми і запобігти появі неприємного запаху надалі.

Знайдіть джерело неприємного запаху

  • Насамперед необхідно визначити джерело неприємного запаху. Без цього не вдасться позбутися його. Уважно огляньте теплі та вологі місця. Перевірте, чи немає цвілі в душі, на шторці у ванній, а також протікання навколо сантехніки.
  • На кухні зверніть увагу на місця навколо раковини та посудомийки. Перевірте холодильник і дрібну побутову техніку, що використовує воду, наприклад кавоварку та чайник. Обов’язково перевірте відро для сміття, так як під мішком для сміття може рости пліснява.
  • У спальні та вітальні огляньте віконні ущільнювачі, шафи, місця під горщиками квітів.
  • Не забудьте перевірити горище, підвал та гараж, якщо живете у приватному будинку.

Як видалити неприємний запах

  1. Усуньте всі протікання води та відрегулюйте вентиляцію. Цвіль з’являється там, де волого і практично немає руху повітря. Там де є пліснява, є запах старості та затхлості.
  2. Найчастіше провітрюйте приміщення. Незалежно від того, чи ви виявите видимі сліди цвілі, чи ні, затхлий запах сигналізує про те, що необхідно частіше провітрювати будинок.
  3. Використовуйте осушувач повітря. Зниження рівня вологості в будинку допоможе уникнути появи цвілі. Намагайтеся підтримувати вологість у приміщенні не вище 50%.
  4. У боротьбі із затхлим запахом обов’язково провести хімчистку килимів та меблів.
  5. Очистіть та наведіть порядок у кожному приміщенні. Стопки паперів і книг можуть утримувати вологу та призводити до появи затхлого запаху.
  6. Додайте поглиначі запахів. Найпростіший спосіб — поставити в кімнаті ємність із харчовою содою, кавовою гущею або наповнювачем для котячого туалету, щоб вони вбирали запахи. Кожні кілька днів змінюйте наповнювач.
  7. Вимийте підлогу та поверхні розчином оцту з водою.

Раніше "Телеграф" розповідав, як своїми руками зробити освіжувач для дому. Його приготування займе лічені хвилини.