Як позбутися жирних плям на одязі: простий та дешевий спосіб

Читать на русском
Автор
2842
Від плям не залишиться ні сліду
Від плям не залишиться ні сліду. Фото oneprice.ua

Які прості засоби допоможуть вивести жирні плями з одягу

Плями на одязі — проблема всіх часів. Особливо неприємно, коли вони жирні. Тоді їх вивести майже не можливо. Раніше ми розповідали, як видалити плями від вина з дивану. Тепер поговоримо про те, як позбутися жирних плям на одязі.

Для того, щоб це зробити, не треба купувати дорогі хімічні засоби. Чим краще скористатися, розповідаємо разом з Фокус.

Як видалити жирні плями з одягу

Вам знадобляться два інгредієнти. Це сіль та сік лимона. Для цього змішуємо ці два компоненти та наносимо на забруднену ділянку. Далі даємо підсохнути, промиваємо водою або перемо у машинці. Річ у тім, що сік лимона відбілює, а сіль вбирає в себе жир.

Ще один цікавий спосіб полягає у використанні неочікуваного компонента. Це кукурудзяний крохмаль. У перші кілька годин, коли ви поставили жирну пляму, засипте її крохмалем. Так треба залишити на ніч. Зранку щіткою струшуємо крохмаль і кидаємо прати у машинку. Крохмаль гарно вбирає в себе жир.

Також можна скористатися содою та кип’яченою водою. Треба залити водою забруднене місце на одязі, а наверх засипати соду у пропорції чайна ложка соди на чашку води. Далі потрібно залишити на 20 хвилин. Після цього прополіскуємо одяг.

Раніше "Телеграф" розповідав, як видалити плями з пуховика. Ми поділилися дієвим лайфхаком.