На даху будинку не буде жодної бурульки: як цього досягти

Читать на русском
Автор
2876
Льодинки на будинку небезпечні
Льодинки на будинку небезпечні. Фото Pexels

Дізнайтеся, як запобігти появі бурульок на даху

Взимку на дахах будинків нерідко з’являються бурульки. Вони виникають, коли сніг, що скупчився на даху, тане, стікає по даху і знову замерзає біля краю. Часто причиною тому є тепле горище.

У більшості будинків тепло йде через стелі на горище і нагріває деревину та черепицю прямо над ним. Навіть за мінусової температури на вулиці сніг тане на утепленій ділянці даху. Коли тала вода стікає по даху, вона потрапляє на холодний край, не утеплений горищем. Там вона замерзає, утворюючи кригу.

Бурульки становлять небезпеку при падінні й не тільки. Під час танення вода повертається під черепицю і призводить до протікання даху.

Про способи попередження проблеми пише ukr.media.

Як попередити появу бурульок на даху

  • Очищайте дах від снігу. Це найнадійніший спосіб зробити так, щоб бурульки не з’явилися. Не буде снігу, не буде проблем. Під час виконання робіт з очищення дотримуйтесь правил безпеки.
  • Встановіть водостісну систему та очищайте її. У водостоку не повинно бути сміття та снігу. Також слідкуйте, щоб у ньому не було протікання. У такому разі тала вода акуратно стікатиме з даху на вулицю.
  • Провітрюйте горище. Холодне повітря з вулиці витіснятиме тепле повітря з горища, при цьому охолоджуватиме його і дах.
  • Перевірте теплоізоляцію даху. З цим допоможуть фахівці.

Раніше "Телеграф" розповідав, як швидко очистити доріжки біля будинку. Для цього способу навіть лопата не знадобиться.