"Бабусин" запах зникне назавжди: прості та дієві методи, як позбутися затхлого запаху в квартирі

Читать на русском
Автор
2720
Поганий запах зникне
Поганий запах зникне. Фото dom.ria.com

Що допоможе позбутися від неприємного запаху вдома

Приємний аромат — це найголовніше в комфорті та затишку. Тому, якщо з’являється старечий запах, з ним потрібно боротися. А як вивести поганий запах із взуття, ми вже писали раніше.

Ви можете витратити місяці на боротьбу з "бабусиним" запахом. Проте, спочатку треба зрозуміти причину його появи, пише unian.

Причини появи застарілого запаху

Першою причиною є погана вентиляція. Аромати накопичуються в оселі. Як результат — затхлий запах в квартирі.

Друга причина — надмірна вологість. Це ідеальне середовище для цвілі і грибка, які й породжують сморід.

Третя причина- пил, що осідає на поверхнях. Слід добре перевіряти всі кути, які під час прибирання залишаються брудними.

Четвертою причиною можуть стати продукти, що зіпсувалися. Добре перевірте всі комори та місця, де зберігаються овочі та фрукти.

П’ята причина — тютюновий дим. Як би добре ви не провітрювали кімнати після паління, тютюновий дим в’їдається в оббивки меблів, шпалери тощо.

Що допоможе позбутися затхлого запаху

  • Ретельне прибирання. Воно допоможе, якщо джерело смороду- запилені речі. Слід відмити всі поверхні вдома. А також килими і штори.
  • Нейтралізувати неприємні запахи також допоможуть звичайний столовий оцет і харчова сода. Протріть ними поверхні в кімнаті, що має поганий аромат.
  • Парове чищення килимів оббивок м'яких меблів теж вирішать вашу проблему.
  • Слід також покращити вентиляцію кімнат. Звикніть часто провітрювати квартиру.
  • Також можна залишити в кімнатах ємності з кавовими зернами, харчовою содою або активованим вугіллям. Вони вбирають в себе всі неприємні запахи.

Пам’ятайте, що позбутися запахів, не усунувши їх причину — неможливо. А що робити, щоб зникнув сморід з холодильника, ми розповідали раніше.