Це небезпечна звичка: що дуже шкодить вашому ноутбуку та комп’ютеру

Читать на русском
Автор
7186
Не можна класти ноутбук на ковдру
Не можна класти ноутбук на ковдру. Фото Freepik

Тепло – смертельний ворог вашого комп’ютера

Багато хто з нас любить завернутися в плед, покласти зверху ноутбук і провести кілька годин у соціальних мережах або за переглядом фільму. На перший погляд, це нешкідливе заняття, але воно може виявитися небезпечним для вашого комп’ютера через можливе перегрівання.

Постійне перегрівання ноутбука чи комп’ютера є шкідливою звичкою. Не ігноруйте проблеми з перегріванням ПК, попереджають на сайті pcmag.com.

Чому перегрів небезпечний для ноутбука та ПК

Тепло стає смертельним ворогом комп’ютера. Процесор може сповільнитися або навіть мимоволі вимкнутися. Тривала робота при високих температурах може суттєво скоротити термін служби процесора, вентиляторів та акумулятора, а також призвести до збільшення шуму або появи шипіння.

Користувачам ПК слід дотримуватись простих правил: забезпечувати вільний потік повітря через корпус та підтримувати справну вентиляцію. Тримайте комп’ютер якомога далі від вузьких шаф та інших місць, де накопичується тепло.

З ноутбуками слід поводитися дбайливо. Постарайтеся розміщувати його на рівній поверхні (гумові ніжки зазвичай підіймають пристрій над столом).

Важливі правила стосуються як ноутбуків, так і настільних комп’ютерів. Не залишайте пристрої в жарких місцях, регулярно чистьте гаджети від пилу та стежте за температурою процесора.

Раніше ми писали, чи можна ноутбуку працювати 24/7 та бути постійно підключеним до розетки. Експерти вказали оптимальний діапазон заряду, при якому слід під’єднувати пристрій до мережі.