Можна приготувати до Різдва: качка у цитрусово-коньячному маринаді

Читать на русском
Автор
2327
Пікантний маринад із мінімуму продуктів
Пікантний маринад із мінімуму продуктів. Фото say7.info

Завдяки коньяку качка виходить м’яка, цитруси надають аромату

До святкового столу можна приготувати розкішний м’ясний рулет із сухофруктами. Або ж запекти цілу качку.

Завдяки незвичайному пікантному маринаду, м’ясо виходить дуже смачним. А рецептом із нами поділилися на порталі "Say 7".

Як приготувати качку в цитрусово-коньячному маринаді

Інгредієнти:

  • качка (вагою 2–2.5 кг)
  • 100 мл коньяку
  • 2 апельсини
  • 1 лимон
  • сіль
  • перець

Спосіб приготування:

  1. З лимона та апельсинів вичавити сік — знадобиться близько 50 мл і 150 мл відповідно. Шкірку з м'якушем відкласти, але не викидати.
  2. Соки змішати із коньяком.
  3. Качку посолити, поперчити, залишити на 10 хвилин, після чого покласти в рукав для запікання.
  4. У рукав вилити маринад, зав’язати, залишити на 3 години за кімнатної температури. Періодично качку перевертати.
  5. Тушку дістати, покласти у форму для запікання, покласти всередину шкірки від лимона та апельсинів.
  6. Запікати качку в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці протягом 2-2,5 годин.

Раніше ми писали, як приготувати соковиту та смачну свинину, яка ідеально підходитиме до святкового столу. Це, безперечно, найкраща заміна ковбасі.