Щоб не викинути гроші даремно: як відрізнити червону ікру від підробки

Читать на русском
Автор
27032
Декілька простих, але точних способів
Декілька простих, але точних способів. Фото uavgusta.net

Ці хитрощі знадобляться перед святами

Червона ікра — один із традиційних делікатесів на новорічному столі. Що може бути смачніше за тарталетку з цим приголомшливим продуктом?

Однак дуже часто продавці підсовують підробку або неякісний товар. Разом із "РБК-Україна" розповімо, як правильно вибрати червону ікру.

Як відрізнити червону ікру від підробки

Найперше правило — не варто купувати її у місцях несанкціонованої торгівлі. Також варто уважно вивчити інформацію на етикетці – на банку зі справжньою ікрою буде вказано назву риби, дату виготовлення та дату фасування. Кришка не повинна бути здутою, а баночка має бути заповнена повністю

Зверніть увагу на ікринки — у підробці вони будуть однакового розміру. Натуральні ікринки можуть відрізнятися за величиною.

Також варто понюхати ікру. Натуральна пахне рибою, а в підробці ви почуєте тільки легкий запах або не почуєте взагалі.

Обов’язково придивіться до ікринок. Усередині кожної має бути ядро, сама ікринка має бути цільною, без плівок, тріщин.

Ікра містить білок, який згортається під час нагрівання. Тому спробуйте залити трохи ікринок окропом і вода обов’язково побіліє. У разі ж імітації забарвлення ікринок не зміниться.

Якщо ваш бюджет не дозволяє придбати червону ікру, спробуйте приготувати намазку з оселедця. Вона на смак не відрізнятиметься від улюбленого продукту.