Вжух – і готово: як швидко почистити оселедець від кісток

Читать на русском
Автор
32612
Неймовірні секрети спростять вам готування
Неймовірні секрети спростять вам готування. Фото vazhnoznat.com

Ви впораєтеся з проблемою за пару хвилин

Жоден наш святковий стіл не обходиться без страв із оселедця. Ми подаємо її як окрему страву, готуємо найрізноманітніші салати та закуски. Її також можна смачно замаринувати чи нафарширувати.

Однак при приготуванні страв з оселедця кулінарів чекає ще те випробування у вигляді очищення риби. Це мало хто любить. Тому разом із "Главредом" ми розповімо про три неймовірні секрети, за допомогою яких ви впораєтеся з чищенням оселедця за п’ять хвилин!

Основні хитрощі з очищення оселедця

Філе оселедця легко відокремиться від дрібних кісток, якщо ви загорнете його в паперовий рушник або газету і трохи постукайте їм по столу. Завдяки цьому кістки краще відділятимуться від риби.

А ось хребет оселедця витягнеться набагато легше, якщо ви покладете рибу черевцем вниз і щільно притиснете її до дошки. Далі потрібно перевернути рибу та обережно видалити хребет. Разом із ним залишаться й дрібні кістки.

Рибна шкірка вмить відстане, якщо ви зробите біля голови невеликий надріз і захопите шкірку рукою. Далі потрібно просто легким рухом відокремити цю ділянку від риби. Головне — витерти шкірку за допомогою серветки, щоб вона не ковзала.

З очищеного оселедця можна також приготувати незвичайний соус за рецептом "Телеграфа". Це чудовий додаток до будь-якого столу.