Вихід в цій ситуації є: як запустити котел під час блекауту

Читать на русском
Автор
1199
Підвал
Підвал. Фото Дзен

Є три ефективні методи

Відключення електрики, коли вдома працює котел, може бути однією з неприємних ситуацій. Котли потребують постійного живлення для підтримки оптимальної температури в будинку та гарячого водопостачання.

Якщо відключення світла було аварійне, то є альтернативні джерела енергії для живлення котла. Про них розповідається у виданні "Vikna".

Методи, які спасуть від холоду в будинку

  • Використання автомобільного акумулятора та недорогого перетворювача. Якщо котел не запускається, можна спробувати підключити ферорезонансний стабілізатор. Після цього потрібно під'єднати його до казана. Автомобільний акумулятор може не лише запустити опалення та гарячу воду, але й зарядити телефон чи павербанк через прикурювач;
  • Ще один варіант — використання спеціального гелієвого акумулятора, що дозволяє запустити котел при втраті світла. Ці акумулятори забезпечують можливість автоматичного запалювання газу. Мотор у гелієвому акумуляторі працює на воді, він має невеликий розхід і може забезпечити достатньо потужності для одного котла;
  • Також третім варіантом є використання інвертора разом з автомобільним акумулятором. Це дасть змогу отримати 220 В потужності, достатньої для запуску котла, холодильника та зарядки гаджетів. Інвертор забезпечує до 4-5 годин живлення, а потім потребує часу для перезаряджання.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про ефектні способи швидко зігрітися після прогулянки на морозі.