Близькі чекатимуть Різдва тільки заради цієї закуски по-французськи

Читать на русском
Автор
26835
Повітряні тарталетки з листкового тіста
Повітряні тарталетки з листкового тіста. Фото apostrophe.ua

Ця закуска виділиться на вашому святковому столі

Якщо ви думаєте, що приготувати на різдвяний стіл, пропонуємо вам незвичайну французьку страву під назвою воловани. Така закуска виділиться на вашому святі.

Ці повітряні тарталетки "прийшли" до нас із Франції, а їхня назва пішла від слова vol-au-vent, тобто "політ на вітрі". Разом з Shuba ми фаршируватимемо їх куркою та грибами під соусом, проте ви можете проявити фантазію та змінити начинку. Рідні та друзі точно будуть здивовані!

Як приготувати воловани з курячим філе та грибами

Інгредієнти на 4 порції:

  • листкове тісто — 300 г;
  • куряче філе — 200 г;
  • печериці — 200 г;
  • цибуля — 1 шт.;
  • яйця курячі — 1 шт.;
  • сметана — 100 г;
  • сир твердий — 50 г;
  • масло вершкове 73% — 2 ст. л.;
  • борошно пшеничне — 1 ст. л.;
  • олія соняшникова — 1 ст. л.;
  • сіль, перець чорний мелений, зелень — на смак.

Спосіб приготування:

  1. Для початку підготуємо усі інгредієнти. Цибулю чистимо, подрібнюємо. Куряче філе миємо, витираємо паперовим рушником, нарізаємо невеликими кубиками. Гриби миємо та дрібно нарізаємо.
  2. Обсмажуємо цибулю на розігрітій сковороді з олією до прозорості. До нього додаємо філе, перемішуємо та смажимо 5 хвилин. Додаємо півсклянки гарячої води, солимо, перчимо і тушкуємо 15 хвилин. Через зазначений час додаємо гриби, сметану та готуємо ще 10 хвилин. Посипаємо борошном, перемішуємо та вимикаємо через 2 хвилини.
  3. Чисту поверхню присипаємо борошном, розкладаємо листкове тісто і склянкою робимо з нього кружечки. У половині їх посередині робимо виїмки чаркою.
  4. Кружечки змащуємо збитим яйцем і змащуємо їм кружечки та тіста, на них кладемо кружечки з виїмками. Викладаємо їх на змащений лист і випікаємо в гарячій духовці до рум’яності 10-15 хвилин.
  5. Готові воловани наповнюємо начинкою, зверху посипаємо сиром і відправляємо в розігріту до 190°С духовку на 5 хвилин. Перекладаємо їх на блюдо, прикрашаємо зеленню та подаємо до столу.

Приготуйте до Різдва також традиційний узвар за рецептом "Телеграфа" та насолоджуйтесь. Смачного!