Пісочна основа, незвичайна начинка: такий пиріг сподобається усім

Читать на русском
Автор
50495
Поціновувачі сухофруктів неодмінно оцінять випічку
Поціновувачі сухофруктів неодмінно оцінять випічку. Фото gazdynja.com

Бюджетний смачний пиріг з незвичайною начинкою

Проста бюджетна випічка, на кшталт пирога зі склянки кефіру, виручає, коли часу обмаль, а до чаю хочеться чогось смачненького. Зазвичай, для приготування такої випічки всі необхідні продукти уже є вдома.

Однією із таких страв є пісочний пиріг з сухофруктами. Для його приготування достатньо близько 30 хвилин, а результат неодмінно порадує, інформує "Українська ґаздиня".

Як приготувати пиріг з сухофруктами

Інгредієнти:

  • цукрова пудра — 40 г;
  • борошно — 190 г;
  • розпушувач — 3 г;
  • холодне вершкове масло — 110 г;
  • яєчні жовтки — 2 шт.;

Начинка:

  • яєчні білки — 2 шт.
  • цукор — 100 г;
  • волоські горіхи — 40 г;
  • курага — 40 г;
  • родзинки — 40 г;

Спосіб приготування:

  1. У тарілку до цукрової пудри насипати борошно й розпушувач та перемішати.
  2. Натерти вершкове масло, перетерти в крихту.
  3. Додати жовтки, перемішати та замісити тісто.
  4. Тісто розділити на дві нерівні частини. Меншу загорнути в харчову плівку та покласти в морозилку на 15 хвилин.
  5. Іншу частину розподілити у формі діаметром 18 см та прибрати у холодильник.
  6. У мисці білки збити з цукром за допомогою міксера.
  7. Додати подрібнені волоські горіхи, дрібно нарізану курагу та родзинки, перемішати
  8. Викласти начинку у форму із тістом.
  9. Меншу частину тіста натерти на великій тертці зверху на пиріг.
  10. Випікати у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці близько 35 хвилин.

А якщо ви любите просту у приготуванні і при цьому смачну випічку, рекомендуємо також приготувати яблучний пиріг із заливним кремом. Поєднання ніжного тіста, соковитих яблук та повітряного крему нікого не залишить байдужим.