Цей "Киплячий казан" може замінити на Різдво навіть традиційний узвар

Читать на русском
Автор
2848
Напій стане різдвяним хітом
Напій стане різдвяним хітом

Все, що потрібно для його приготування – ваша фантазія

Узвар — традиційна різдвяна страва. Він не лише подається на стіл та замінює воду, але й використовується для приготування класичної куті.

Сьогодні разом із Shuba розповімо про один незвичайний напій під назвою "Киплячий казан". Як відомо з назви, готуватися він має у великій каструлі. А ось що до нього має входити питання цікаве, і цим ми поділимося.

Які інгредієнти потрібні для "Киплячого казана"

У це складно повірити, але звичного рецепту приготування цього незвичайного напою немає. Все залежить від вашої фантазії – ви можете вибирати улюблені інгредієнти та спеції.

Наприклад, взимку можна використовувати імбир, мускатний горіх, корицю та запашний перець, цедру мандарину чи апельсина, а можна використовувати та суміш для глінтвейну. За бажання в напій також можна додати журавлину, 1-2 зірочки бадьяна і кілька гілочок розмарину.

Для ароматизації додайте соснові гілочки, лаврове листя або кілька крапель улюбленої ефірної олії. Тоді ваша кухня просочиться святковим ароматом фруктів та спецій.

Як готується "Киплячий казан"

У велику каструлю потрібно помістити великі шматки апельсина, яблук, корицю, мелений імбир, гвоздику, бадьян, гілочки розмарину. Усі інгредієнти необхідно залити водою та кип’ятити на повільному вогні кілька хвилин. Напій можна пити відразу чи дати охолонути, щоб він віддав свій аромат приміщенню.

Раніше "Телеграф" ділився, як приготувати гарбузовий чай. Він зігріє вас зимовими вечорами.