Цей бісквітний рулет ніколи не тріскається: ніжний десерт до чаю
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 49868
Рулет готується швидко і виходить дуже смачним
Бісквітна випічка є однією із найбільш популярних. Пироги виходять навіть у новачків, а от рулети дехто побоюється робити через те, що вони тріскаються.
Приготувавши рулет за рецептом "Філіжаночка" ви здивуєтеся, наскільки все легко та просто виходить. При цьому начинку зможете обрати будь-яку.
Як приготувати бісквітний рулет
Інгредієнти (на деко 30х40 см):
- яйця – 4 шт.;
- цукор – 60 г;
- олія – 50 г;
- молоко – 65 г;
- борошно – 80 г;
- сіль – щіпка;
Крем
- масло вершкове – 90 г
- сметана – 65 г
- варене згущене молоко – 165 г
Спосіб приготування:
- Відділити білки від жовтків, білки відкласти.
- До жовтків додати дрібку солі та 10 г цукру від загальної кількості, збити до посвітління маси.
- Поступово влити олію, продовжуючи збивати.
- Так само поступово додати молоко, збити.
- Поступово всипати просіяне борошно, збити міксером на малих обертах.
- Білки збивати спершу на малих обертах, поступово збільшуючи швидкість та додаючи цукор. Збити до стійких піків.
- Частинами ввести білки в масу з жовтками, щоразу перемішуючи лопаткою. Тісто має вийти повітряної, сметаноподібної консистенції.
- На деко, застелене пергаментом, вилити тісто, розрівняти лопаткою з усіх боків.
- Випікати у розігрітій до 170 градусів духовці до золотистого кольору близько 15 хвилин.
- Тим часом приготувати крем, збивши вершкове масло кімнатної температури у пишну повітряну масу.
- Додати сметану, збити.
- Додати варене згущене молоко, збити.
- Бісквіт дістати, залишити на хвилину, після чого перевернути на чистий пергамент, обережно зняти верхній шар паперу.
- Накрити іншим чистим аркушем паперу, залишити до повного охолодження.
- Прибрати пергамент та рівномірно нанести крем по всій поверхні бісквіта.
- За допомогою пергаменту скрутити щільний рулет.
- Загорнути рулет у пергамент та залишити у холодильнику просочитися на 2-3 години.
Раніше ми писали, як приготувати японський бісквіт "Сакура". Рецепт нескладний, але з ним доведеться трохи повозитись, адже тісто заварне.