Цей бісквітний рулет ніколи не тріскається: ніжний десерт до чаю

Читать на русском
Автор
49868
Рулет виходить еластичним, з приготуванням впорається навіть новачок
Рулет виходить еластичним, з приготуванням впорається навіть новачок. Фото filizhanochka.top

Рулет готується швидко і виходить дуже смачним

Бісквітна випічка є однією із найбільш популярних. Пироги виходять навіть у новачків, а от рулети дехто побоюється робити через те, що вони тріскаються.

Приготувавши рулет за рецептом "Філіжаночка" ви здивуєтеся, наскільки все легко та просто виходить. При цьому начинку зможете обрати будь-яку.

Як приготувати бісквітний рулет

Інгредієнти (на деко 30х40 см):

  • яйця – 4 шт.;
  • цукор – 60 г;
  • олія – 50 г;
  • молоко – 65 г;
  • борошно – 80 г;
  • сіль – щіпка;

Крем

  • масло вершкове – 90 г
  • сметана – 65 г
  • варене згущене молоко – 165 г

Спосіб приготування:

  1. Відділити білки від жовтків, білки відкласти.
  2. До жовтків додати дрібку солі та 10 г цукру від загальної кількості, збити до посвітління маси.
  3. Поступово влити олію, продовжуючи збивати.
  4. Так само поступово додати молоко, збити.
  5. Поступово всипати просіяне борошно, збити міксером на малих обертах.
  6. Білки збивати спершу на малих обертах, поступово збільшуючи швидкість та додаючи цукор. Збити до стійких піків.
  7. Частинами ввести білки в масу з жовтками, щоразу перемішуючи лопаткою. Тісто має вийти повітряної, сметаноподібної консистенції.
  8. На деко, застелене пергаментом, вилити тісто, розрівняти лопаткою з усіх боків.
  9. Випікати у розігрітій до 170 градусів духовці до золотистого кольору близько 15 хвилин.
  10. Тим часом приготувати крем, збивши вершкове масло кімнатної температури у пишну повітряну масу.
  11. Додати сметану, збити.
  12. Додати варене згущене молоко, збити.
  13. Бісквіт дістати, залишити на хвилину, після чого перевернути на чистий пергамент, обережно зняти верхній шар паперу.
  14. Накрити іншим чистим аркушем паперу, залишити до повного охолодження.
  15. Прибрати пергамент та рівномірно нанести крем по всій поверхні бісквіта.
  16. За допомогою пергаменту скрутити щільний рулет.
  17. Загорнути рулет у пергамент та залишити у холодильнику просочитися на 2-3 години.

Раніше ми писали, як приготувати японський бісквіт "Сакура". Рецепт нескладний, але з ним доведеться трохи повозитись, адже тісто заварне.