Щоб навесні не залишитись без шин: як правильно їх зберігати взимку

Читать на русском
Автор
17533
Машина
Машина. Фото Pixabay

Слід також враховувати "вік" гуми

Більшість водіїв взимку стикаються з проблемами у вигляді льоду на машині, замерлими дверми та рідинами у механізмах. Однак у них є ще одне популярне завдання — покласти шини на зберігання у холодну пору року.

Таке запитання є актуальним у всіх власників авто, бо вони міняють 2 пари "рукавиць" двічі на рік. За допомогою правильного зберігання шини можуть прослужити довше, як зазначають на сайті infoshina.

Основні правила

  • У першу чергу шини необхідно оглянути. Якщо на них немає порізів чи "гриж", то тоді можна з легкістю переходити до наступного етапу — очищення;
  • Потім необхідно знайти прохолодне місце, де не буде світити сонце або вируватиме сильний мороз. Краще підійде гараж без ями;
  • Шини не можна просто підвісити або залишати під навісом. Температурні гойдалки зроблять свою справу та можуть погіршити стан шин.
  • Не можна поблизу зберігати пально-мастильні матеріали, хімічні та інші леткі чи токсичні речовини;
  • Якщо шини складені штабелем, їх необхідно попередньо накачати. В іншому випадку, вони будуть деформованими. Також не варто нічого класти на колесо.
  • Якщо шини зберігалися довго, перед експлуатацією потрібно перевірити тиск та його загальний стан. Вони мають бути збалансовані та правильно відрегульовані;
  • Перш ніж залишити гуму на тривале зберігання, бажано відмітити, які покришки були зняті з передніх і задніх коліс

Способи зберігання шин (з дисками або навпаки)

Спосіб розміщення шин залежить від того, чи будуть наявні диски в шинах. Тоді колесо не можна ставити у вертикальному положенні. У цьому випадку при його розриві покришка буде деформуватися через підвищене навантаження від колеса. Якщо колеса не можна зберігати іншим способом, їх слід час від часу повертати, щоб рівномірно розподілити навантаження.

У разі, якщо диска немає, то більш оптимальним є спосіб збереження шин вертикально на піддоні або просто на підлозі. Тоді час від часу треба "навідуватись" у гараж та періодично перевертати, щоб не погіршувалась геометрія коліс.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, як розморозити лобове скло взимку.