Краще за мило: як позбутися запаху часнику на руках

Читать на русском
Автор
1888
Запах часнику не зникає сам собою
Запах часнику не зникає сам собою. Фото Pexels

Впоратися з проблемою буде легко

Любителі страв з часником у якості основного інгредієнта добре знають, що він залишає на шкірі запах, що важко виводиться. Навіть миття рук з милом буває недостатньо, і часниковий аромат залишається з нами на кілька годин.

На щастя, є прості та швидкі методи, які допоможуть позбутися цього запаху. Зробити це можна за допомогою продуктів із кухні.

Один зі швидких методів показала у своєму TikTok фахівець із домашнього господарства Марта Стюарт. Виявляється, все, що вам потрібно зробити, це потерти пальцями будь-яку металеву поверхню, наприклад ніж або інший предмет з нержавіючої сталі. Це займе лише кілька секунд, і від неприємного запаху не залишиться сліду.

Позбутися запаху часнику на руках можна за допомогою кави. Просто протягом хвилини розтирайте кавову гущавину руками, а потім змийте речовину під проточною водою. Неприємний запах зникне.

Замість кави можна потерти руки лимонним соком у поєднанні із сіллю. Але практикувати цей спосіб слід лише тоді, коли ви впевнені, що на руках немає порізів. Інакше кислий сік у поєднанні із сіллю, потрапляючи в рану, викличе відчуття печіння.

І пам’ятайте, намагаючись видалити запах часнику з рук, не використовуйте гарячу воду. Аромат лише посилиться.

Раніше "Телеграф" ділився лайфаками, які допоможуть швидко очистити часник. Завдяки їм на неприємне заняття йтиме менше часу та сил.