Цей салат урізноманітнить новорічний стіл: смачна страва із сьомгою та овочами

Читать на русском
Автор
6695
Така страва чудово підійде на святковий стіл
Така страва чудово підійде на святковий стіл. Фото say7.info

Салат не тільки красиво виглядає на новорічному столі, але й дуже смачний

Крім "Олів’є" та "Шуби" на святковий новорічний стіл можна приготувати і легші страви. Так, салат із сьомгою та овочами яскраво виглядає, легкий у приготуванні та дуже смачний.

Замість форелі можна спробувати використати горбушу або малосольну рибу. А рецептом із нами поділилися на порталі "Say7".

Як приготувати салат із запеченою сьомгою та овочами

Інгредієнти:

  • 300 г філе сьомги або форелі (свіжої);
  • 250 г помідорів;
  • 150 г огірків;
  • листя зеленого салату;

Заправка:

  • 4 ст. олії;
  • 2 ст. соєвого соусу;
  • 4 ст. соку лайма та лимона;
  • 3 зубчики часнику;
  • 3 ст. кунжуту;
  • сіль;
  • перець

Спосіб приготування:

  1. Сьомгу посолити, поперчити, запекти в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці протягом 20 хвилин.
  2. Філе остудити, розібрати на невеликі шматочки.
  3. Помідори чері розрізати на 2-4 частини.
  4. Огірок нарізати невеликими шматочками.
  5. Зробити заправку, змішавши олію, соус, сік, кунжут.
  6. Додати видавлений через прес часник, посолити, поперчити.
  7. Зелень салату порвати руками, викласти на тарілку.
  8. Додати рибу, помідори, огірки.
  9. Додати заправку, перемішати.

А якщо ви вже почали складати меню на Новий рік, рекомендуємо звернути увагу на рецепт запеченого м’яса у духовці "Гармошка". Це гарна і дуже смачна страва, яку можна сміливо подавати на святковий стіл.